Bekijk het origineel

MEERDERHEID DENEN TEGEN JEZUSFILM

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

MEERDERHEID DENEN TEGEN JEZUSFILM

2 minuten leestijd

Blijkens een opiniepeiling door het instituut Gallup is bijna tweederde van de Denen tegen een film over de „liefdesaffaires van Jezus". De Deense regisseur Jens Joergen Thorsen wil zo'n film maken, er zullen verscheidene naakt- en copuleerscènes in voorkomen.
Het door de staat gesubsidieerde Deense filminstituut heeft het project een garantielening van 600.000 kronen toegezegd. Op de vraag, of dit juist was, antwoorde 76 procent der ondervraagden, dat het dat niet was. Veertien procent vond van wel en tien procent hield zich op de vlakte.
Op de vraag of het maken van de film verboden zou moeten worden, antwoordde 62 procent „ja" en 29 procent „nee" en 9 procent „och, ik weet het niet".
De 41-jarige Thorsen had Zuid-Frankrijk uitgekozen voor de buitenscènes van de film, maar Parijs trok de toestemming daarvoor in, na een veroordeling van het voornemen door paus Paulus. Het filminstituut liet toen weten, dat het zijn garantielening zou intrekken als vóór eind november geen andere lokatie gevonden was en de opnamen niet tegen januari begonnen waren.
Thorsen antwoordde, dat aan negen landen een vergunning voor buitenopnamen gevraagd was. Namen wilde hij niet noemen ter vermijding van ongewenste publiciteit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

MEERDERHEID DENEN TEGEN JEZUSFILM

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken