Bekijk het origineel

Loos alarm

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Loos alarm

1 minuut leestijd

Schepen hebben zondagmorgen een hulpactie ondernomen op de Noordzee, waar volgens een melding, aan de verkeersleiding op Schiphol op 40 mijl west-noord-west van IJmuiden een schip in brand zoii staan.

De m,elding was aikomstig van de gezagvoerder van een vliegtuig die de positie van het naar hij dacht brandende schip aan Schiphol opgaj. Drie schepen, waaronder de H.M. Holland-en de Duitse „Metric" zetten koers naar de opgegeven positie. Toen het eerste schip daar was werd de hulpactie gestaakt, want er bleek niets aan de hand te zijn. Aangenomen wordt dat de gezagvoerder van het vliegtuig het Duitse schip „Matthias 2" heeft waargenomen, dat buiten de territoriale wateren chemisch afval verbrandt. Dit schip lag in de buurt, maar niet op de kennelijk foutief opgegeven positie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Loos alarm

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken