Bekijk het origineel

Toch extra benzine voor invaliden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Toch extra benzine voor invaliden

MINISTER WESTERTERP :

2 minuten leestijd

Invaliden, die geen beroep uitoefenen, zullen extra benzinetoewijzing krijgen voor hun privéverkeer.

Minister Westerterp (Verkeer) heelt dit dinsdagavond meegedeeld in de Eerste kamer bij de voortzetting van het debat over de machtigingswet. De minister kondigde enkele versoepelingen aan voor de benzinedistributie. Deze nieuwe regelingen betreffen ook het bedrijfsmatig vervoer van goederen in personenauto's (bijvoorbeeld huis-aan-huis-bezorging). Voor deze auto's (met geel kentekenbewijs) zal de toewijzing geschieden op basis van het feitelijk gebruikte aantal liters voor zakelijk vervoer in 1973.
De toewijzing zal 75 procent bedragen. De eerste toewijzing geldt voor de periode van 7 januari tot 4 februari. Wie voor een toewijzing volgens deze regeling in aanmerking wil komen, moet een fotokopie van de verzekeringspolis overleggen en een bewijs van betaling.

Invaliden die voor de extra toewijzing in aanmerking willen komen, moeten in het bezit zijn van een beschikking van de inspecteur der motorrijtuigenbelasting dat zij van deze belasting zijn vrijgesteld, of een verklaring van een arts, of een verklaring van de gemeenschappelijke medische dienst te Amsterdam waaruit blijkt dat zij op een auto zijn aangewezen.
Met de invalidenbonden zal overleg worden gepleegd ten behoeve voor Invaliden die een dergelijke verklaring niet kunnen overleggen. De behandelende Instantie voor deze extra toewijzingen is het ministerie van verkeer en waterstaat.
De nieuwe regeling heeft voorts betrekking op de categorie kleine zelfstandigen. Voorlopig kan bij de aanvraag van de extra toewijzing voor zakelijk verkeer door kleine zelfstandigen worden volstaan met de vermelding op het aanvraagformulier van de zijde van een externe accountant, belastingconsulent of boekhouder dat een verzoek om verificatie van het aantal opgegeven zakelijke kilometers is gedaan.
Nadere richtlijnen voor deze drie genoemde categorieën worden nog deze week bekend gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Toch extra benzine voor invaliden

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken