Bekijk het origineel

Pomphouders moeten bonnen inleveren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pomphouders moeten bonnen inleveren

TOT 11 FEBRUARI A.S.

2 minuten leestijd

De BOVAG heeft echter een volgens haar juridisch waterdichte constructie uitgedacht om hier onderuit te komen, zo staat in een zaterdag bij de pomphouders gearriveerde brief.,, In het kort komt het erop neer dat de levering juridisch wel, maar feitelijk niet tegen bonnen geschiedt. De klant die geen of onvoldoende bonnen heeft, krijgt of koopt ze van de pomphouder.

De automobilisten zullen de komende dagen hoogstwaarschijnlijk wel bonnen moeten inleveren bij de benzinepompen. Wanneer de pomphouders geen bonnen vragen ze - Jen ze wel eens in grote moeilijkheden kunnen komen. De benzinepomphouders krijgen namelijk na het einde van de benzinedistributie tot 11 februari a.s. benzine al naar gelang zij bonnen inleveren.

Ook de Shell liet vrijdag in een brief aan a! zijn pomphouders een dergelijk geluid horen. De maatschappij vindt dat iedereen de nog geldende distributiemaatregelen strikt moet naleven. In de brief adviseert de maatschappij de pomphouders dringend uiterlijk 4 februari alle bonnen bij de distributiekantoren om te ruilen tegen toewijzingen en die zo snel mogelijk op te sturen naar de maatschappij.

De olie-maatschappijen moeten namelijk 11 februari de bonnenrekeningen per verkooppunt aan het ministerie van economische zaken voorleggen. Op deze rekeningen moet de voorraad bij het ingaan van de benzine-distributie (12 januari) zijn aangegeven, alsmede de leveringen tot en met 2 februari van de maatschappij aan de verkooppunten en de toewijzingen die de distributiedienst aan iedere pomphouder heeft verstrekt. Op basis van de gegevens worden dan nieuwe toewijzingen voor benzine verstrekt.

Pomphouders die dus - zoals de BOVAG besloten heeft - benzine verkopen zonder daarvoor bonnen in te nemen, of de bonnen niet bewaren kunnen dus na het einde van de benzinedistributie enige tijd van leveranties door de maatschappij verstoken zijn.

De klant bestelt een corresponderende hoeveelheid benzine en geeft de bonnen weer terug. De pomphouder hoeft de bonnen niet feitelijk te overhandigen, dit is namelijk niet juridisch noodzakelijk. Als een klant of een controleur er om vraagt kan het natuurlijk wel gebeuren, aldus de brief van de BOVAG, de pomphouder moet dan wel ervoor zorgen dat hij steeds een voorraadje bonnen heeft.

Volgens minister Duisenberg kunnen de pomphouders echter in de knel komen na 4 februari als de automobilisten geen bonnen meer hoeven te laten zien, maar de pomphouder wel bonnen moet inleveren om nieuwe benzine te krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Pomphouders moeten bonnen inleveren

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken