Bekijk het origineel

Aktie voor beperking benzineverbruik

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aktie voor beperking benzineverbruik

Samen 15% hesparen

2 minuten leestijd

Onder het motto 3 x 5 = 15 worden de automobilisten volgende week opgeroepen somen 15"/o te besparen op het benzineverbruik in Nederland.

De actie wordt gevoerd door de ANWB, het bedrijfschap Horeca, de BOVAG, het CBR, het Nationaal Bureau voor Toerisme, de RAI en het ministerie van Verkeer en waterstaat.

Toen besloten werd de distributie te beëindigen hebben al deze organisaties het standpunt ingenomen dat geen nieuwe autoloze zondagen nodig zijn om het nog bestaande benzinetekort van 15 procent te overbruggen. Zij zegden hun medewerking toe aan een actie tot vrijwillige beperking van het benzineverbruik.

Deze gezamenlijke actie gaat dinsdag van start. Het thema 3 x 5 is 15 verwijst naar drie manieren om de benodigde besparing van 15 procent te bereiken:

5 pet. door zich te houden aan de aangekondigde maximum snelheden van 100 km {autosnelwegen en autowegen) en 80 km (overige wegen buiten de bebouwde kom).

5 pet. door een zuiniger rijstijl, waarvoor de ANWB de nodige tips heeft opgesteld.

5 pet. door de auto een enkele keer te laten stgan (selectief rijden).

Dinsdag verschijnt in alle Nederlandse dagbladen een advertentie van een hele pagina waarin uiteengezet wordt hoe men betrekkelijk makkelijk 15 pet. op het benzineverbruik kan besparen. In de loop van de week begint de verspreiding van 2 maljoen vouwbladen van de ANWB via benzinestations, garagebedrijven, ANWBkantoren en technostations, VWkantoren en Horecabedrijven. Het vouwblad zal ook verspreid worden via het CBR aan leerlingen van rijscholen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 februari 1974

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Aktie voor beperking benzineverbruik

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 februari 1974

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken