Bekijk het origineel

Inflatie in Nederland op retour

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Inflatie in Nederland op retour

1 minuut leestijd

DEN HAAG — In het OESOgebied'in zijn geheel is het tempo van de geldontwaarding in het jaar 1973 gestegen tot 10,3 pet. In de Europese OESO-landen was het gemiddelde inflatietempo eveneens 10.3 pet., in de EEG 9,5 pet., aldus de maandelijkse opgave van de ontwikkeling van de inflatie door het OESO-secretariaat in Parijs.

In één van de OESO-landen, Griekenland, lag het inflatietempo boven 30 pet. (30,6). In twee andere landen lag de prijsstijging tussen de 20 en de 30 pet. (IJsland met 28.4 pet. en Portugal met 20,1 pet.) en er wareni drie landen, waar de stijging van het algemene prijsniveau tussen de 15en de 20 pet. lag. Te weten Japan met 19,1 pet. Turkije met 19,9 pet. en Finland met 15,5 pet. Dan waren er acht landen met eeaii prijsstijging tussen de 10 en de 15 pet, te weten Aus);ralië, Nieuw-Zeeland, Italië, Engeland, Denemarken, Ierland, Spanje en Zwitserland.

Nederland is met zijn iniflatiepercemrtage van 8,2 in 1973 naar de achterste gelederen .afgezakt. Een lager inflatietempo dan Nederland hadden alleen Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen' eni Zweden, maar het verschil van de geldontwaarding in deze landen met die in Nederland was zeer klein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 februari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Inflatie in Nederland op retour

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 februari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken