Bekijk het origineel

Overzicht Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Overzicht Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

Het uitzonderlijk zachte weer iiad invloed op de vraag deze week. Kopers hielden zich, bij zonder gereserveerd en kochten slechts voor directe behoefte. Het marktverloop in Noórd-Amerika blijft nog zeer wisselvallig, doch uiteindelijk zijn we nu op een sterk verlaagd niveau aangeland t.o.v. enkele weken gellen.

SOYASCHROOTSoyaschroot was ook weer in mineur. Van Hollandse soya waarvoor expeditie werd gevraagd en moest worden gesteld, was de room er goed af. Op mei/ oktober en november/april paste men de prijzen eveneens aan. Raap, katoen en grondnootprodukten deelten m de algehele malaisestemming. Het enige produkt waarbij voor direkt nog enigszins de prijs standhield, was lijn. Toch is ook hier op verdere posities een kantering merkbaar. Palmpitschilfers van Hollandse fabriek waren heel wat lager te koop op april. Maisvoermeelpellets waren uit aangekomen boot voor bijzonder interessante prijzen te koop. Op termijn waren de noteringen ook flink in kopers voordeel en ligt dit artikel zeer koopwaardig in de markt. Ook t.o.v. molenbijprodukten is maisvoermeel niet duur.Grint en gries zijn eveneens aan sterke prijsschommelingen onderhevig. Gezakte Hollandse gries en pellets, uit Indonesië, België en Engeland zijn voor lage prijzen te koop. Grint was navenant. Loco tapioca blijft nog duur, maar binnenkort komt er weer genoeg binnen en is dat „leed" ook weer geleden, of niet. Dit manifesteert zich reeds in sterk afbrokkelende prijzen van april boten en alle afladingen. Met pulp is het ook weer „om". Er is voldoende te koop momenteel en daarmede gepaard gaan lagere prijzen. Toch dient men zich degelijk te realiseren dat er van de zomer nog heel wat meer pulp verwerkt zal en moet worden. Een schraal voorjaar kan al direkt verandering in de pulpprijzen teweeg brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Overzicht Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken