Bekijk het origineel

Gaullisten stellen Chaban-Delmas kandidaat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gaullisten stellen Chaban-Delmas kandidaat

Franse presidentsverkiezingen

1 minuut leestijd

PARIJS — De Gaullistische partö heeft zich geschaard achter presidentskandidaat Jacques Chaban-Delmas, de voormalige Franse premier. De kiezers zullen waarschijnlijk een keuze kunnen maken tussen drie kandidaten die zich alle loyaal hebben opgesteld tegenover de principes van wijlen generaal De Gaulle.

Ondanks de moeite die een aantal politieke leiders doen om alle Gaullisten achter een kandidaat te krijgen, lijkt een versplintering onvermijdelijk. Zowel Chaban-Delmas als de 65-jarige Edgar Faure, die twee maal premier is geweest en thans voorzitter van de Nationale Vergadering is, hebben te kennen gegeven in de race te zullen blijven.
Valery Giscard-Destaing, de huidige Franse minister van financiën, zal naar wordt verwacht zijn kandidatuur maandag tijdens een persconferentie bekend maken. Giscard-Destaing heeft zijn voornemens nog niet bekend gemaakt omdat hij had beloofd geen politieke stappen te ondernemen voordat de laatste eer zou zijn betuigd aan de dinsdag overleden president Pompidou.
Ook van de 57-jarige voorzitter van de socialistische partij Francois Mitterand wordt verwacht dat hij zich kandidaat zal stellen.
De kandidaten die bij de verkiezingen van 5 mei de meeste stemmen op zich weten te verzamelen zullen tegen elkaar uitkomen in de tweede ronde van de verkiezingen die 19 mei worden gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Gaullisten stellen Chaban-Delmas kandidaat

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken