Bekijk het origineel

Franse verkiezingscampagne begonnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Franse verkiezingscampagne begonnen

Twaalf kandidaten

2 minuten leestijd

PARIJS — In Frankrijk is vrijdag de campagne begonnen voor de presidentsverkiezingen, waarvan de eerste ronde op 5 mei wordt gehouden.

De constitutionele raad heeft twaalf kandidaten erkend als officiële gegadigden voor de opvolging van wijlen president Georges Pompidou. De belangrijkste drie zijn Francois Mitterand, de kandidaat voor het blok van socialisten en communisten, oud-premier Jacques Chaban-Delmas voor de Gaullistische beweging UDR en de minister van financiën en economische zaken. Valery Giscard d'Estaing, als vertegenwoordiger van de onafhankelijke republikeinen die deel uitmaken van de regeringscoalitie.
Deze drie begonnen hun campagne in de provincie. Door loting werden Chaban-Delmas en Giscard aangewezen als degenen die vrijdag zich als eerste officiële kandidaten via de media tot de kiezers mogen richten.
Tot het einde van de campagne op 3 mei krijgen de Fransen 's middags en 's avonds uitvoerig gelegenheid via de media kennis te nemen van de denkbeelden en plannen van de kandidaten. Elke kandidaat krijgt in die periode een uur en vijf minuten op elk van deze twee media. Waarnemend president Alain Poher riep de kandidaten aan de vooravond van de opening van de campagne op, een waardige en correcte campagne te voeren.
Uit de verklaringen die de gegadigden tot dusver hebben afgelegd, kan men afleiden dat de economische en de sociale vraagstukken de voornaamste thema's van de campagne zullen vormen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Franse verkiezingscampagne begonnen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken