Bekijk het origineel

Mitterrand wint veld in Franse verldezingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mitterrand wint veld in Franse verldezingen

Opinie-onderzoek

2 minuten leestijd

PARIJS — Francois Mitterrand is verder uitgelopen op zijn beide voornaamste tegenstanders in de Franse presidentsverkiezingen en deze beiden hebben hun aanvallen op elkaar verscherpt.

LIBERALISATIE
Als geen van de kandidaten meer dan 50 procent van de stemmen krijgt bij de eerste ronde op 5 mei zullen detwee bestgeplaatste kandidaten op 19 mei tegen elkaar uitkomen.Bij het jongste opinieonderzoek heeft de conservatieve kandidaat Jean Royer zeven procent van de stemmen gekregen, hetgeen de vermindering van de percentages van Chaban en Giscard veroorzaakte.Een ongebruikelijke inmenging van het Franse ministerie van binnenlandse zaken — met een geheim diensttintje in de campagne voor de presidentsverkiezingen heeft maandag een politieke rel tot gevolg gehad. men geschokt en steekt men zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken over de publikatie door minister van binnenlandse zaken Jacques Chirac van een geheim overzicht over stemgedrag dat de Gaullistische kandidaat Jacques Chaban- Delmas in de schaduw stelt van zijn twee voornaamste rivalen. Volgens het overzicht van de „renseignements generaux" (inlichtingen) afdeling van het ministerie van binnenlandse zaken heeft minister van financiën Valery Giscard d'Estaing een voorsprong op Chaban-Delmas en heeft de linkse kandidaat Francois Mitterrand evenveel kans om president te worden als Giscard d'Estaing.
Het Gaullistische blad „La Nation" spreekt van „grote verbazing, om niet te zeggen schok".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Mitterrand wint veld in Franse verldezingen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken