Bekijk het origineel

Sovjet vliegtuig bij Leningrad neergestort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Sovjet vliegtuig bij Leningrad neergestort

GEEN OVERLEVENDEN

2 minuten leestijd

MOSKOU — Alle 108 inzittenden van de Iljoesjin-18 die zaterdagavond vlak na de start bij de luchthaven van Leningrad neerstortte zijn bij de ramp om het leven gekomen, zo is door Westerse bronnen meegedeeld.

De zegslieden baseerden zich op mededelingen van Competente Sovjetautoriteiten in Leningrad. Maar het ministerie voor de burgerluchtvaart in Moskou weigerde te bevestigen dat er opnieuw een toestel van Aeroflot is verongelukt en de ramp werd niet verslagen door de Russische nieuwsmedia. Het toestel was een viermotorige Turbo-prop, een van de oudste typen in bedrijf, die zaterdag even voor het vallen van de avond opgestegen was voor een vlucht naai Krasnodar in het zuiden van de Sovjet-Unie.

EXPLOSIE

Ooggetuigen hebben tegen vertegenwoordigers van westerse luchtvaartmaatschappijen verteld, gezien te hebben hoe een van de motoren ontplofte toen de piloot zijn toestel optrok. Volgens deze ooggetuige was de explosie zichtbaar vanuit de aankomsthal. Het toestel vloog onmiddellijk in brand en stortte, een lange rooksliert achter zich aantrekkend, neer op minder dan twee kilometer van het einde van de startbaan. Na een ontstellende hoeveelheid ongelukken bij Aeroflot, voor zover bekend 18 neergestorte toestellen In 15 maanden, heeft het ministerie voor de burgerluchtvaart voor de eerste maal zwart op wit toegegeven dat zowel de opleiding van de vliegers als het onderhoud van de toestellen ver beneden peil ligt.
In Moskou werd verder vernomen dat Russische burgerluchtvaartautoriteiten tegen bezoeker" uit het westen hebben toegegeven dat vliegrampen bij Aeroflot In 1973 588 mensenlevens hebben geëist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Sovjet vliegtuig bij Leningrad neergestort

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 april 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken