Bekijk het origineel

Van Heek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van Heek "Schuttersveld'' verwacht minder winst

TERUGLOOP IN EXPORT NAAR V.S. EN ENGELAND

2 minuten leestijd

ENSCHEDE — Een voorspelling van het resultaat over 1974 is door Koninklijke Textielfabrieken Gebr. Van Heek NV „Schuttersveld" op dit moment nog niet te maken. De gang van zaken in, de tweede helft van 1974 pleegt hieroji een belangrijke invloed te hebben.


De geconsolideerde omzet steeg in 1973 met 2,2 pet van ƒ 80,5 mln tot ƒ 82,3 mln. De nettowinst nam toe van ƒ 1,6 mln. tot ƒ 2,3 mln. Eerder werd voorgesteld een onveranderd dividend van 7 pet uit te keren.De omzetontwikkeling heeft in 1973 onder invloed gestaan van de werkstakingen, die de ondernemingen van 92,00 „Schuttersveld" troffen en waarvan de belangrijkste plaatsvond in de hoofdvestiging in Enschede.
De omzetten op de binnenlandse markt stegen met bijna 10 pet. De export steeg met ruim 11 pct, waardoor het aandeel van de uitvoer tot ruim 50 pct (v.j. 44 pet) steeg van de totale omzet.De export van „Schuttersveld" naar de VS gaf weer een gevoelige daling tcj zien als gevolg van de negatieve invloed van de veelvuldige koersaanpassimgen van de dollar ten opzichte van de gulden. De export naar Groot-Brittannië leed onder de koersdaling van het pond sterling.De afzetten naar deze traditioilele markten bereikten in 1973 een bijzonder laag peil. Bij het schrijven van het verslag was er nog geen sprake van enige opleving, aldus de directie.De uitvoer naar continentaal West-Europa en Scandinavische gaf goede tot zeer goede stijgingen te zien. Hierin mocht „Schuttersveld" een compensatie vinden voor de ongunstige ontwikkeling in het Angelsaksische gebied. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 juni 1974

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Van Heek

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 juni 1974

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken