Bekijk het origineel

Uittocht uit Mozambique gaat door

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Uittocht uit Mozambique gaat door

1 minuut leestijd

LOUBEVCO MARQUES — Ondanks de beloften en garanties van de nieuwe regering van Mozambique, dat onder het nieuwe bewind alle rassen veiligheid zullen vinden, gaat de uittocht v^n blanken door.

ledere morgen vertrekt een^ convooi auto's vanuit het centrum van Lourenco Marques naar de Zuldafrikaanse grens. Dinsdagmorgen bestond de stoet uit 75 auto's. Sommigen verklaarden dat zij zich in ZuidAfrika zouden gaan vestten en anderen zeideiii slechts een bezoek te gaan afleggen.

Veel blanken wiHen voor woensdag, de tiende verjaardag van het begin van de oorlqg tussen Frelimo en- het Portugese leger, uit het land zijn omdat zij rassenonlusten vrezen. Frelimo maakt ithans deel udt van de voorlopige regering, die aan het bewind blijft totdat het land volgend jaar onafhankelijk wordt.

Volgens geruchten' die in de blanke •gemeenschap de ronde doen ds Frelimo van plan woensdag grote demonstraties en bijeenkomsten te houden, die zouden kunnen ontaarden in ongeregeldheden en plundering. De eerste week van september, toen een akkoord tussen Frelimo en Portugal tot stand kwam, hebben zich ook bloedige rellen voorgedaan waarbij bijna 100 mensen om het leven' kwamen.

Een vernielde spoorweg en ontwortelde bomen, ziedaar een triest beeld uit Noord-Honduras.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 september 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Uittocht uit Mozambique gaat door

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 september 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken