Bekijk het origineel

Kruisinga: Meer nationaal kabinet nodig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kruisinga: Meer nationaal kabinet nodig

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Een meer nationaal kabinet dan dit kabinet is nu nodig om de economisch moeilijke situatie het hoofd te bieden. Premier Den Uyl zou dit ook zelf in moeten zien. Dat mag van hem nu worden verwacht. Hij zou de aangewezene zijn om daartoe een initiatief te nemen".

Dit heeft de CHU-fractievoorzitter van, de Tweede Kamer dr. R. J. H. Krusinga verklaard. De politicus meende, dat er meer onderling begrip en samenwerking nodig is alsmede bereidheid tot gesprek tussen werkgevers en werknemers, en ook met de middenstand en de landbouw.

Prof. dr. A. Heertje vond, dat de huidige economische moeilijkheden in ons land in hoge mate door het beleid van dit kabinet waren veroorzaakt Hij oordeelde, dat het beleid radicaal aindeirs moet. : De lasten voor gezinnen en bedrijfsleven moeteA drastisch omlaag. Naast conjuncturele maatregelen achtte hij ook een wezenlijke verlaging van "de belastiMgen nodig. Hierin zag hij voor het kabinet Den Uyl een inleiding tot verbetering van ' het onidernemersklimaat, waardoor nu vermogen en ondernemingsactiviteiten over de grens worden gejaagd. Prof. Heertje betwijfeldt of premier Den Uyl het initiatief neemt tot een duidelijke hergroepering in het centrum van de Nederlandse politiek om de problemen van werkloosheid en inflatie gezamenilijk op te lossen. • De vroegere Israëlpredikant van de Geref. Kerken, ds. J. M. Snoek, die thans nog secretaris is bij de Wereldraad van Kerken voor de sectie „de Kerk en het joodse volk", zal volgend voorjaar weer naar Nederland terugkeren en beroepbaar zijn. Zijn opvolgers in Geneve •(vordt dr. F. von Hammerstein uit Berlijn. Ds. Snoek was 11 jaar lang predikant in Tiberias; in 1970 trad hij in dienst van de ~Wereldraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 november 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Kruisinga: Meer nationaal kabinet nodig

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 november 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken