Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

RD-receptenhoek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

RD-receptenhoek

3 minuten leestijd

In ons land worden vrij veel spruitjes gegeten. Zodra het wat kouder wordt neemt de vraag ernaar toe. Spruitjes zijn kleine bladspruiten, die in de oksels groeien van spruitkool. Van één plant kan men meerdere malen plukken. De teelt tensief. Een gevolg hiervan is, dat de prijs vaak aan de hoge kant ligt. De ..Bredase" spruiten worden., geschoond" op de markt gebracht, reden waaiom dit soort wat duurder is.

79

„Wie in de schaduw des Almachtigen is gezeten, zal vernachten in de tent des Heeren", zei jonge Kees. „Ik zie de toekomst ook niet rooskleurig in. Maar deze wetenschap zegt mij alles".

Zondag: Gevulde tomaat, spruitjes au gratin, gehakte biefstuk, aardap

Dinsdag: Rode kool, gebakken lever, aardappelen, yoghurt met rozijnen en bruine suiker.

Woensdag: Erwtensoep met spek en worst, drie-in-de-pan met appel.

Vrijdag: Cannelloni met sla kwarkvanillevla.

Zaterdag: Bruine bonensoep met verse groenten (prei, wortel) fruit. SPRUITJES AU GRATIN.

Maak 1 kg spruitjes schoon, was ze en kook ze gaar in ca. 20 minuten. Maak van 35 g boter, 35 g bloem en een halve liter hete melk een mooie gladde saus. Maak deze op smaak met tijm, noot, zout en peper. Roer de saus door de gekookte spruitjes. Breng ze over in een vuurvaste schotel. Bestrooi de bovenkant royaal met geraspte oude kaas en laat deze in een voorverwarmde oven (of onder de grill) even gratineren. CANNELLONI.

500 g tomaten, 2 grote uien, teentje knoflook, 4 eetlepels boter, klein blikje itomatenpiuree , rozijnen, zout, p6p»r, tijm, 100 g champignons glas rode wijn, 400 g gehakt, 20 pijpjes cannelloni, 8 plakjes (200 g.), 3 eetlepels geraspte oude kaas. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Fruit een gesnipperde ui met 1 teentje knoflook in 1 eetlepel boter.

Doe de tomaten, tomatenpuree, rozemarijn, zout, peper en tijm erbij en kook de massa ca. 30 minuten in , (zonder deksel). Zet de gewassen en in stukjes gesneden champignons in de rode wijn. Smoor de andere gesnipperde ui in de rest van de boter. Doe het gehakt erbij, vervolgens de champignons wijn en kruiden. Laat ca. 3 minuten zachtjes smoren. Kook de cannelloni 10 minuten in water met zout. Spoel ze af, laat ze uitlekken in een vergiet en vul de pijpjes met de gehaktmassa. Leg ze in een beboterde vuurvaste schaal en dek ze af met de plakjes kaas.

Schenk de ingedikte en op smaak afgemaakte tomatensaus erover. Strooi de geraspte kaas erop. Plaats de schotel 25 minuten bovenin een voorverwarmde oven op stand 4 (200 graden C), tot de bovenkant goudgeel gekleurd is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van Friday 29 November 1974

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

RD-receptenhoek

Bekijk de hele uitgave van Friday 29 November 1974

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken