Bekijk het origineel

Prof. Heertje: „Minstens 350.000 werldozen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prof. Heertje: „Minstens 350.000 werldozen"

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Er zijn in ons land veel meer werldozen dan uit de officiële opgave van het ministerie van Sociale Zaken wordt aangegeven.

Dit zegt prof. dr. A. Heertje in een artikel in het novembernummer van het nieuwe tijdschrift ..Beleid en Maatschappij". Er is een grote verborgen werkloosheid, want honderdduizenden werldozen staan niet officieel als zodanig geregistreerd, maar' hebben het arbeidsproces via de WAO of de Ziektewet verlaten. Daar staat tegenover, dat er ook een verborgen werkgelegenheid bestaat, doordat er officiële werklozen zijn, die clandestien werken. Per saldo komt het totale werkloosheidscijfer echter uit op minstens 350.000 in plaats van het officiële aantal van ongeveer 160.CKX).

Prof. Heertje voorspelt dat de huidige werkloosheid lang zal duren. Volgens hem onderkent het kabinet dit niet. Het kabinet schenkt teveel aandacht aan de zgn. „conjuncturele kop" van de werkloosheid, aldus prof. Heertje die pleit voor een gericht beleid waarbij bijvoorbeeld arbeidsbesparende investeringen worden verboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 december 1974

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Prof. Heertje: „Minstens 350.000 werldozen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 december 1974

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken