Bekijk het origineel

Nieuw deel van E 9 officieel open

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuw deel van E 9 officieel open

2 minuten leestijd

DEN HAAG —Op 11 december gaat in België zowel als in Nederland een nieuw deel van de E9 open, de internationale route van Amsterdam via Bazel naar Genua. De Nederlandse minister van Verkeer en waterstaat, drs. T. E. Westerterp en zijn Belgische ambtgenoot M. J. Defraigne verrichten de officiële openingshandeling.

In Nederland betreft het een ongeveer 2,5 km lang weggedeelte van de Nederlands—Belgische grens tot aan Eijsden. In België wordt het gedeelte van de grens tot aan het knooppunt Cheratte in de buurt van Luik opengesteld. Dit deel is ongeveer 16,5 km lang. Bij het knooppunt Cheratte kruist de nieuwe autosnelweg de E5. Daardoor ontstaat een aansluiting met Brussel, Antwerpen, Aken en Luik en met de autosnelweg naar Frankrijk. In ons land werkt men op het ogenblik aan de voltooiing van de E9-route tussen Eijsden en Maastricht. Dit deel zal ongeveer 8,5 km lang worden. Naar verwachting is het in de tweede helft van 1975 gereed. Het internationale verkeer uit België kan dan via deze autosnelweg Maastricht bereiken, en vandaar het midden en westen van Nederland. In Maastricht sluit de Europaroute aan op het Europaplein. Verkeerslichten zullen op de traverse door Maastricht, waar nodig, voor beveiliging zorgen.

Bulten Maastricht wordt de E9 als een autosnelweg uitgevoerd. De middenberm is vrijwel overal 12 meter breed. Als de E9 van de grens tot aan Maastricht klaar is, zal deze verbinding het rijk, naar raming, ruim 42 miljoen gulden hebben gekost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 december 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nieuw deel van E 9 officieel open

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 december 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken