Bekijk het origineel

Razzia in Amsterdam onder Chinezen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Razzia in Amsterdam onder Chinezen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De Amsterdamse politie heeft vrijdagavond tussen tien en elf uur op de Zeedijk een 60-tal Chinezen aangehouden, die behoorden tot elkaar vijandige groeperingen. Het waren namelijk Chinezen uit Hong-Kong en uit Singapore.

De razzia werd door een groot aantal agenten uitgevoerd, omdat de politie een tip had gekregen dat de beide groeperingen van plan waren de strijd om de macht in de Chinese onderwereld uit te vechten met vuurwapens.

Omstreeks tien uur deden rechercheurs een inval in een Chinese nachtsociëteit genaamd club ChungKiu aan de Zeedijk 113. De binnen aanwezige Chinezen namen hals over kop de vlucht naar de achterzijde van het pand, daar vingen politieagenten de mannen op en brachten hen bijeen op een kinderspeelplaats achter de Molensteeg. In het halfduister wierpen de Chinezen hun wapens weg. De recherche trof later negen pistolen en revolvers op de binnenplaats aan.

De 60 arrestanten werden overgebracht naar het bureau Warmoestraat, waar de recherche vrijdagavond laat aan een intensief verhoor begon. Onder de arrestanten bevonden zich verscheidene Chintzen die illegaal in ons land verblijf bleken te houden. Zij werden overgeleverd aan de vreemdelingendienst.

Een inspecteur van de Amsterdamse politie heeft verklaard dat de machtsstrijd tussen de Hongkong Chinezen en de in minder aantal zijnde Singapore Chinezen gestreden werd om de heerschappij in de heroïne-handel. „Wij zijn met onze inval in de Chinese nachtsociëteit preventief opgetreden om erger te voorkomen", aldus de inspecteur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 januari 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Razzia in Amsterdam onder Chinezen

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 januari 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken