Bekijk het origineel

Zuid-Afrika

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zuid-Afrika

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — Meer dan de helft van de ca. vier miljoen blanke Zuidafrikanen vindt dat de gekleurde bevolking — niet te verwarren met de zwarte — zitting moet krijgen in het parlement, zo staat in de uitslag van een landelijk opinieonderzoek dat woensdag is gepubliceerd.

Het onderzoek werd verricht door Market Research Africa in opdracht van het dagblad de Johannesburg Star. In de uitslag staat dat 57 procent van de berolking vindt dat de kleurlingen lun eigen bevolkingsgroep moeten vertegenwoordigen binnen de structuur van het Zuidafrikaans^ parlement.

Tot dusver heeft de bevolking van gemengd raS, naar schatting 2.3 miljoen zielen, geen zetel in de geheel blanke Volksvertegenwoordiging.

Slechts 24 procent van de ondervraagde blanken (uit een representatieve steekproef van 1000) waren vierkant tegen opname van de kleurlingen in het parlement. Van de vier Zuidafrikaanse provincies kwam Oranje-Vrijstaat als de meest reactionaire uit de bus, aldus het onderzoek van de Johannesburg Star.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 februari 1975

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Zuid-Afrika

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 februari 1975

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken