Bekijk het origineel

Verontruste ouders handhaven kort geding

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verontruste ouders handhaven kort geding

Sosjale Joenit mag dochter niet verbergen

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Voor vice-president mr. B. Pronk van de Rechtbank in Den Haag, is donderdag het kort geding voortgezet dat de ouders van een 14-jarig van huis weggelopen Haags meisje hadden aangespannen t^en de alternatieve hulpverleningsinstelling Sosjale Joenit.

De ouders hadden dinsdag bij monde van mr. L. van Heijningcn aan mr. Pronk gevraagd de Sosjale Joenit te verbieden zich nog ooit met het meisje te bemoeien. Zij achten het onrechtmatig dat de Joenit hun dochter, die zelf naar de Joenit is toegestapt, buiten hen om hulp verleent en haar onderdak verleent zonder het adres aan hen bekend te willen maken.

De ouders hadden ook geëist dat de Sosjale Joenit de adressen zou geven waar het meisje was ondergebracht. Mr. Pronk heropende de behandeling van de zaak donderdag omdat de kinderrechter inmiddels een voorlopige ondertoezichtstelling heeft uitgesproken. Het meisje bevindt zich nu bij haar oudste zuster. Mr. Pronk meende dat het in het belang van het meisje zou zijn het kort geding in te trekken. Mr. Van Heijningen zei echter dat dit alleen zou gebeuren indien de Sosjale Joenit toezeggen zou zich nooit meer met het meisje te zullen bemoeien en de zorg voor het kind aan de ouders zou overlaten.

„Het belang van het kind is te weten dat het niet meer bij de Joenit terecht kan", meende mr. Van Heijningen. Omdat de Joenit erbij bleet het kind altijd te willen helpen indien het daar uit zichzelf om vraagt, wilde mr. Van Heijningen het kort geding niet intrekken. Mr. Pronk zou vandaag uitspraak doen. .4DVERTENTZE ANTIEK

De Gulden Lelie
Oriental ceramiek Tegels Oude prenten Kaai 23 — VEERE Telefoon 01181-555

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 februari 1975

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Verontruste ouders handhaven kort geding

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 februari 1975

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken