Bekijk het origineel

Tuinplezier met plant en dier

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tuinplezier met plant en dier

2 minuten leestijd

de huiskamer en kantoor met diverse planten kan doen.

Ook sommige huisdieren werden daarbij niet vergeten. Tuinplezier toonde de bezoeker niet alleen de recreatiemogelijkheden in en rond het huis, maar ook hoe het houden van kamerplanten zich heeft ontwikkeld in de laatste 100 jaar. Men toonde kamerplanten die in 1875 werden gehouden, een huiskamerbeeld van 1900, dan de jaren 1920-1930, voorts een idee van kamerplan'Tf. Jie in de huiskamers werden gehouden rond 1950 en heden.

In grootmoederstijd pronkte de clivia, in de patriciƫrswoningen de kamerlinde, daarna volgde de tijd van de varens. Toen de ramen wat groter werden kwam de ficus en de sansevieria en vandaag ziet men cactussen in accubakken, flessetuinen enz.

De vereniging de Nederlandse Bloemisterij heeft toegezegd te zorgen voor voorlichtingsmateriaal op het gebied van kamerplanten.

Van de zeezoogdieren zijn o.a. een zeehond en een ringrob te zien. Tevens is er aandacht besteed aan de strand-duinen reservaten in Nederland, zoals bijvoorbeeld het eilandje Griend in de Waddenzee.

Voor bezoekers die iets meer willen weten zijn een groot aantal teksten met bijzonderheden over het tentoongestelde aangebracht. Vooral voor degenen die hun vakantie aan zee doorbrengen biedt deze tentoonstelling de mogelijkheid alvast kennis te maken met het dierenleven langs onze kust.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 april 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Tuinplezier met plant en dier

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 april 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken