Bekijk het origineel

Communisten naderen linies bij Saigon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Communisten naderen linies bij Saigon

Piloot overgelopen

2 minuten leestijd

SAIGON — Communistische troepen zijn woensdag binnengedrongen in Xuan Loc, een belangrijke plaats in de buitenste verdedigingslinies rond Saigon. Wanneer deze stad wordt veroverd, ligt de weg vrij voor een grote opmars langs de hoofdweg naar Saigon. Het opperbevel zei echter dat de meeste aanvallen op Xuan Loc zijn afgeslagen en dit wordt gezien als een aanwijzing dat de regering alles zal doen om de stad in handen te houden.

De Vietcong heeft echter woensdag met zware wapens een vliegveld beschoten dat nog dichter bij Saigon ligt. Ook uit de dichtbevolkte Mekongdelta ten zuidwesten van de hoofdstad werden gevechten gemeld. In Washington zei het Witte Huis dat oud-president Nixon Zuid-Vietnam had beloofd dat de V.S. scherp zou reageren op ernstige schendingen van de vredesakkoorden van Parijs door Hanoi. De woordvoerder wilde echter niet zeggen of dat nieuwe inmenging van Amerikaanse strijdkrachtert zou betekenen. Republikeinse senatoren zeiden dat de regering erop hoopt dat Zuid-Vietnam met een beperkter grondgebied zal blijven bestaan wanneer het aanvullende militaire hulp krijgt van de VS.

CAMBODJA

Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken in Bangkok zei dat in de hoofdstad van Thailand waarschijnlijk verdere besprekingen zullen worden gevoerd tussen vertegenwoordigers van de Cambodjaanse regering en hun tegenstanders, nu maandagavond een eerste gesprek is gehouden. De troepen staan drie kilometer van het centrum van het omsingelde Phnom Penh.

De Vietcong heeft voorts woensdag bekendgemaakt dat de Zuidvietnamese piloot die drie bommen op het presidentiële paleis in Saigon had afgeworpen, in door communisten bezet gebied is geland. Hij is door de voorlopige revolutionaire regering bevorderd tot kapitein

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 april 1975

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Communisten naderen linies bij Saigon

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 april 1975

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken