Bekijk het origineel

Borduren op demostof

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Borduren op demostof

2 minuten leestijd

In bijna elke handwerkzaak is demostof te koop. Het is een heel grove, goed aftelbare stof. Dus oudere dames kunnen hierop ook nog goed werken. En ook kinderen vinden het fijn materiaal. Het is uitstekend geschikt voor kussens. Er zijn daarvoor zelfs verschillende pakketten verkrijgbaar. Behalve de hier afgebeelde stersteek kunnen ook de rijgsteek, platsteek, stiksteek en ketiingsteek gebruikt worden. In alle gevallen blijft de ondergrond een rol spelen. Op de foto is geborduurd in het patroon van een dambord. Maar het kan ook heel anders met strepen, vierkanten, blokken e.d. Er kan dus naar hartelust geëxperimenteerd worden!

Voor elk kussen is een lap demostof nodig van 50 cm, 85 cm breed, borduurnaald en wol, b.v. in de kleuren van de teltekeningen, een vulkussen van schuimplastic of poplin, opgevuld met oude nylons.
De lap omslingeren om rafelen te voorkomen. Dan kan het borduren beginnen. Elk hokje van de tekening stelt twee dubbele draden in hoogte en breedte voor. Het midden afrijgen. Het borduurwerk beginnen rechts onder 5 cm vanaf de kanten.
Het borduurwerk aan de verkeerde kant onder een vochtige doek strijken. De stof op de rijgdraad dubbelvouwen, goede kanten op elkaar en twee zijden langs het borduurwerk stikken. De naden op 2 cm na wegknippen. Het kussen keren. Het vulkussen erin schuiven en de laatste kant zo onzichtbaar mogelijk dichtnaaien.

In plaats van het kussen aan beide kanten borduren kan ook aan de achterkant worden volstaan met een lapje bijpassende voeringstof, poplin of fluweel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 21 juni 1975

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Borduren op demostof

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 21 juni 1975

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken