Bekijk het origineel

Siemens bereikt in een slechte conjunctuur groei van 7 pct

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Siemens bereikt in een slechte conjunctuur groei van 7 pct

DR. PLETTNER : NOG LANG GEEN TERUGKEER NAAR STABILITEIT

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Ondanks de aanhoudend zwakke conjunctuur in de westerse industrielanden heeft Siemens in de eerste acht maanden van het lopende boekjaar (1 oktober 1974 tot en met 31 mei 1973) in vergelijking met vorig jaar nog een groei bereikt van 7 procent tot 14,3 miljard mark in ontvangen opdrachten en van 9 procent tot 11,4 miljard mark tn de omzet.

Bij prijsstijgingen van 3 tot 5 procent blijft echter nog maar een geringe reële groei over.

De omzet in de Bundesrepublik Deutschland, die een nominale groei van 1 procent te zien gaf, bleek in de eerste acht maanden in omvang enigszins achter.

Zoals dr. Bernard Plettner, voorzitter van de raad van bestuur van Siemens AG, op de persconferentie in Wenen zei, rekent bij op een nagenoeg gelijke orderontvangst als vorig jaar (20,7 miljard mark) en op een omzet van 18 tot IS.ii miljard mark (17,2 miljard mark).

De kosten die in het afgelopen jaar met 1,6 miljard-mark stegen, zullen in het komende boekjaar met 1,4 tot 1,5 miljard mark verder stijgen. „Dit is weliswaar een eerste ombuiging in de trend, maar betekent nog lang geen terugkeer naar stabiliteit".

De bezettingsgraad is van 80 tot 72 procent teruggelopen. Vooral de divisie elektronische componenten en de divisie installatie techniek, zijn nog voor slechts 55 a 60 procent bezet.

PERSONEELSBESTAND

Het aantal medewerkers dat bij werktijdverkorting is betrokken, steeg overeenkomstig: in juli was het aantal 27.000 en in de komende, maanden zal dit nauwelijks minder worden. Tegelijkertijd daalde het aantal medewerkers bij Siemens in de eerste acht maanden met 3 procent tot 300.000. In de Bondsrepubliek werken momenteel 210.000 mensen bij Siemens, daarbuiten 80.000.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juli 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Siemens bereikt in een slechte conjunctuur groei van 7 pct

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juli 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken