Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

- Markten en veilingen -

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

- Markten en veilingen -

8 minuten leestijd

ALKMAAR, 1 aug. — Aanvoer 31.000 kilo. Commissienoteringen in guldens per kg: Fabrieksedammer 4,61, middelbare 4.66 en Goudse volvette 4.72. 

BARENDRECHT, 1 aug. — Doré 31-69, aanvoer 56.000 kg; andijvie 18-31, aanvoer 46.000 kg; bloemkool 6 per bak 68-85, 8 per bak 58-83, 10 per bak 25-49, 12 per bak 25-27. aanvoer 53.000 St.; bonenkruid 50-62, aanvoer 1000 bs.; bospeen 81, aanvoer 250 bs.; gele kool 25-43, aanvoer 3000 kg; komkommers 76/90 37-39, 61/75 31, 51/ 60 25-27, 41/50 22-23, 35/40 18-24, aanvoer 135.000 St.; komkommers krom 23, aanvoer 1500 kg; kroten Al 14-18, BI 9, aanvoer 6000 kg; peterselie 7-34, aanvoer 4000 bs.; postelein 37-65, aanvoer 6000 kg; prei 35-51, aanvoer 6000 kg; rabarber 43-61, aanvoer 2000 kg; radijs rood 18-54, aanvoer 2000 bs.; rode kool 12-24, aanvoer 7000 kg; selderij 7-19, aanvoer 8000 bs.; sla natuur 12-24, aanvoer 96.000 St.; snijbonen 120-200, aanvoer 3000 kg; spinazie 17-52, aanvoer 8000 kg; spitskool 10-26, aanvoer 12.000 kg; tomaten A 1000-1130, B 1060-1110, C 980, CC 390, aanvoer 3000 bakjes; tuinbonen 32-48, aanvoer 4000 kg; uien 35-55, aanvoer 8000 kg.

Fruit: Yellow transparant 65 98-136, 60/65 65-96, aanvoer 5000 kg; james grieves 75 116-120, 70/75 95, aanvoer 1000 kg; golden delicious 70 121-131, 65/ 70 105-112, 60/65 56, aanvoer 5000 kg; stark early 70 109-132, 65/70 112-131, aanw>er 6000 kg; mantet 70 91-110, 65/ 70 71-109, 60/65 38, aanvoer 6000 kg.

GELDERMALSEN, 1 aug. — Aardb. dsfcd 646 ds. onges. 112, II 74-77, I 128, IE 132-139; bramen dos 784 ds. II 28, I 32-50, IE 41-57, r. bes pnd 216 ds. 184; r. bes kg 265 ds. II 10-65, I 161, IE 44; frambozen 216 ds. I 120, IE 136; early laxt 690 kg; eld blauwe 535 kg II 57-93, I 100-200, II afw. 39-297; opal 820 kg II 77-200, I 157-379, IE 309-401; stark earl 7677 kg I 60/65 109, I 55/66 81, I 60/70 115-125, I 70/80 140, II 50/55 29-38, II 55/60 47-80, II 60/65 89-106, II 55/65 45-92, II 60/70 54-115, II 65/75 124-128, I 70/80 74-120; yellow tr. 8485 kg II 105, I 55/60 48-68, I 55/65 89-95, I 60/70 98-106, I 65/75 115, I 70/80 117-127, I 75/ 85 117, II 50/55 13-32, II 55/60 37-91, II 50/60 13-44, II 55/65 35-90, II 60/70 87-104, I 70/80 104-122; mantet 9282 kg I 60/65 77, I 65/70 89-128, I 60/70 93, I 65/75 117-130, I 70/80 111-130, I 75/85 123, I 80/90 91-123, II 45/50 26, H 55/60 31-39, II 60/65 64-69, II 50/60 24, II 55/ 65 58-82, I 60/70 41-81, II 65/75 74-103, II 70/80 70-117, II 80/90 103; early vict. 3705 kg I 60/70 53-65, I 65/75 65-66, I  70/80 68-76, II 55/60 34-38; gold. del. 615 kg I 60/65 93, I 65/70 115, I 80/85 138, I 70/80 146; jam. grieve 2265 kg I 70/80 110-112, I 80/90 102, II 70/80 109-111; kruidenier 712 kg.

GOES-KRABBENDIJKE, 1 augustus —Frambozen per doos, I 176L IIX 81; Scihönemrann per doos, I 189, IIX 116-126; Bramen per doos, I 64-76, IIX 56-61; Bramen (4 kg per kr.). Industrie 143; Zwarte bessen I en H 161L napluk 138, III 100; Rade bessen per doos, IA 77, I B66; Rode bessen (2 kg per kr.). Extra 294-300, I Z2e6-276, IB 168-193, II 90-93; Rode bessen (5 kg per kr.), IB 139, II 74; Rondam, IA 176-182, IB 124-150, II 93; Dutob. pr. bonen, I 72-85, II X76-77, II 40. 
Groenten: Per stuk: Kropsla 8-23. Komkommers 37-38, 10. Bloemkol 4 per kr. 61-9il, 6 per kr. 27-86, 8 per kr. 15-34. Per bos: Uien U-20. Per kg.: AaiTdappelen banken 17-35, grote 27-34, ongesorteerd 26-32, .(frieUmgen 2-19, kriel 1-3 1/2. Dubb. pr. bonen 70-73, IIX 30-67, II 44-62. Snijibonen I 193, II X55-100, II 50-53, afw. 30-50. Peulen 260. Giroene savJkool 16. Spitskool 14. -Airtdiijvie 8-17. Rajbarber 9 1/2-15. Tomaten A 135-209, B 163, C 101-il42. Uien 19-35. Kroten 10. Rode kool 4-10. Pronkbonen 73. 

KAPELLE-TERNEUZEN — 1 aug. Praimlbozen per doosje van 250 gram: 176, IIX 81; Schönemann p. doosje va-n 250 gram: I 189, IIX 116-126; Frambozen industrie tuibs 110; Rode bessen p. doosje van 250 gram: IA 77, IB 66; Rode bessen p. doosje van 500 gram: LA 156; Rode bessen in 2 kg krat p. kg.: Extra294-300, IA 266-276, IB 168-193, II 90-93; Rondom in 2 kg krat p. kg: l.\ 176-182, IB 124-150, II 93; Rode bessen in 5 kg krat: IB 139, II 74; Rondom p. doosje geen opgave; Zwarte bessen ü-Il 161, na.pluk 138, III 100; Bramen p. doosje van 250 gram: I 64-76, IIX 56-61; Bramen indiustrie I—^11 p. kg: 143; Aardbeien p. ^doosje van 200 gram. I 137-142, II 89-90; Loganbessen p. doosje van 250 gram: I 102, II 62; Krulsbessen p. doosje van 250 gram: II 72-82. 

Appelen: Peren: Manitet II 80, 100, II 70 111-126, II 60 108, II 55 33, grof 35; Stark Earliest I 70 155, I 60 140, I 5566, I 70 149-151, I 60 126-135, II 55 63-67, Ild 10, grof 47, fijn 10; Yellow Tramsp. II 80 113, II 70 121-122, II 60 100. 55 34, Id 10, grof 36, fijn 10; Early Victoria I 70, 72, I 60 66, fijn 20; J. Grieve I 70, 11; Precooe de Trev. I 55 48,150 36; Super Trevouc I 70 73, I 65 67, I 60 63, I 55 45, lid 18, grof 32; Oomskinderenpeer I 60 52, 155 45, 150 25-27; Golden Delicious 11 70 103; Tomaten p. krat van 6 kg: lA 920-1080, I BIO, IC 6.50-6.80; Duibb. Prlnc. bonen I 72-85, II X76-77, 11 40;. Pruimen: Czar I 330-480, 11 120-250, grof 120-280. grof 120-270, fijn 20-85; Opal I 370-490, 11 200-350, grof 150-360. fabriek 40-60; Early Laxton I 200-350, II 120-200, grof 140-230, fabriek 30: Ontario I 160-330, grof 100; Kasontario I 440, II 120, grof 180; Aardappelen: Bonken ,33, sjroite 36-42, driel 10-15, kriel 7-9.
Groenten: Bloemkool 25-71, Kropsla 8-11, Kroten 15, Uien 45, kassnijbonen 140-180, Komkommers 22-25.

KATWIJK, 1 aug. — Waspeen Al 9.50-12,10, A2 2,80-9,80, BI 9,70-11,50, Cl 9,60-13,20, C2 '9,90 andijvie 30-40 blauwscholfkers '3,80 bloemkool 6-1 50-87, 6-2 20-48, 8-1 39-69. 8-2 29-40, 12-1 25-46; bosipeen 1 76-84, 2 6785; breekpeen 2,00-9,10, komkommers 17, postelein 23-36, prei 33-42, prinsessenbonen 40-90, radijs 38, selderij 10-19, sjalotten 15,70, sla 15-26, snijbonen 60-1,80, spinazie . 34-42, spitskool 37-44, tomaten 4,10-9,80, tuinbonen 10-25, uien- 7,60 (aanvoer: 156 ton waspeen, 23.000 W'oemkool. 5100 bospeen). 

POELDIJK, 1 augustus — Veiling Westland-Noord. Tomaten exp. A 730 1260 sla 29 30,5 postelein 46 72 komkommers 18 45 krom kg. 18 19 pepers groen 160 210 pepers rood 170 255 paprika groen 66 139 paprika rood 99 135 selderij 7 24 krulpeterselie 37 42 prei 54 62 rabarber 35 42 prinsessebonen 40 150 snijbonen 130 175 bloemkool 54 69 aubergines 40 125 netmeloenen 120 150 suikermeloenen 250 6 ogenmeloenen 1 280 bleekselderij 25 59 druiven 340 920 uien 37 53 Ontario 490 510 aardbeien 90 zwarte bessen 240 perziken 31 116.

ST. ANNALAND,  1 augustus 1975  Doré I 45-46, II 42, apart 39, bonken  39-40, drielingen 30-32, kriel 25-31; Alkmaria 36; Güoria 38, II 34-35; lekkerlanders 40; bintje 38; Eigenheimers 47-49. Aanvoer 240 ton.

ZALTBOMMEL — 1 aug. Aardbeien: AE 119-162, A 106-110, B 42-88, ong. 67-121 per doosje van 200 gr. Aanv. 15000 doosjes. Appelen: Mantet I 70/80 95-96, I 60/70 81-100. II 60/70 59-80 per kg; yeUów I 70/80 123-133, II 70/80 96-122, II 60/70 93-98 per kg. Bramen I 24-70 per doosje. Aanv. 7000 doosjes. Frambozen: I 177-225 per doosje. Pruimen: Opal I 400-421, II 169-320, the czar I 340, early laxton II 207 per kg. Rode bessen: I 28-61 per doosje, aanv. 6000 doosjes. Zwarte bessen: I 117-124, II 87-91 per doosje. 
Groenten: aardappelen: barima I 41-48, bonk 39-45, dore I 44-50, bonk 36-44; lekkerl. I 39-50, bonk 39-46 per kg aanv. 14 ton; bloemkool 6/ 47-108, 8/ 31-60 per stuk; bospeen I 68-82 per bos; capucijners 185-268 per kg; meloenen oog 6/ 338-368, 8/ 186-347, 10/ 204-327 per stuk, aanv. 2000 st.; peulen 361 per kg; prei Al 70-73 per kg; sla 8-23 per stuk; snijbonen I 141-220, II 82-135, aanv. 1 ton; spinazie 25-37 per kg; stamslabonen I 72-108, II 52-88, aanv. 3 ton; tomaten A 141-174, B 135-197, C 100-120 per kg; A 583-1029, B 580-1037, C 600-835 per bakje van 6 kg; tuinbonen 18-56 per kg; uien 47-56 per kg.

ZWIJNDRECHT — 1 aug. Andijvie 22-35 kg. (3.500 kg.); postelein 39-60; prei 51-70 (1.000); uien 52-61 (600); snijbonen 160-230 (1.500); stambonen 64-104 (2.000); spitskool 12-20 (1.500); rodekool 10-12 (700); Chüiesekool 34-43; aaraap-pelen, Dore 40-49 (9.000); rabarber 33-42 (700); gelekool 37-46 (500); bloemkool AA 65-90 St.; A 60-84, B 31-53, C 25-31 (25.000 St.); sla. Al 16-24 (31.000); meloenen net 100-220 (1.400); komkommers 90 plus 36-41, 75 plus 36-42. 60 plus 31-36, 50 plus 26-29, 40 plus 18-21, 35 plus 19-22 (127.000 St.); krom 18 kg (5.200 kg); stek 18-23 (8.000); tomaten A 12-12.20 bakken, B 11.50-11.9(1. C 11-11.20, CC 7.30 (3.000 bakken); selderij 7-10 bos (5.000 bos); peterselie 28-33 (1.000); bospeen 73-77.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

- Markten en veilingen -

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken