Bekijk het origineel

Zeven mensen komen om in het weekeinde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeven mensen komen om in het weekeinde

Bij ongelukken

3 minuten leestijd

DEN HAAG — In het afgelopen weekeinde zijn zeker zeven mensen bij verkeersongelukken om het leven gekomen. Het vorig weekeinde eiste liet verkeer in totaal vijftien mensenlevens. Verder kwam in Rotterdam een 26-jarige Portugees door verdrinking om het leven.

De 45-jarige P. Fane uit Gouda is zondagavond het slachtoffer geworden van een particuliere wedstrijd tussen twee motorfietsen op een openbare weg in het Zuidhollandse Haastrecht. 
Door een te hoge snelheid raakte één der motorfietsen van de weg. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan hoofdletsel. Het is de politie nog niet duidelijk wie de motorfiets bestuurde. 
Een tweede berijder liep zware inwendige kneuzingen op. Hij kon nog niet verhoord worden. Zondag is de 19-jarige J. R. Siemens uit Dinxperlo bij een verkeersongeluk in het Gelderse Aalten om het leven gekomen. De jongeman raakte door onopgehelderde oorzaak met zijn bromfiets van de weg en botste tegen een boom. 
Hij droeg een afgekeurde, te dunne, valhelm. Iets wat de politie verbaasde want hij had achterop zijn bromfiets een goedgekeurde helm. Hij overleed ter plaatse.

In Hedel is een bromfietser, op een met een automatische knipperlichtinstallatie beveiligde overweg tegen een locomotief gereden. De bromfietser, de 18-jarige C. M. van Gestel uit Bokhoven bij 's Hertogenbosch, was op slag dood.

TE HOGE SNELHEID

De 38-jarige Duitser Dieter Kowalski uit Wassenberg (Duitsland) kwam bij een verkeersongeluk in het Limburgse Posterholt om het leven. Waarschijnlijk door te hoge snelheid vloog de man met zijn auto uit de bocht en botste tegen een boom. Zaterdagochtend is de 64-jarige mevrouw J. Smit uit Zutphen in de Brabantse gemeente Someren om het leven gekomen toen de personenauto, waarin zij als passagiere meereed, tegen een andere personenauto botste.

Bij een verkeersongeval in Slochteren is de 71-jarige mevrouw A. Grimmius-KIuter uit Beerta om het leven gekomen. Drie andere personen raakten bij het ongeval ernstig gewond. Zij zijn overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Het slachtoffer en de gewonden reden mee in een auto die op een kruising geen voorrang kreeg verleend van een andere auto. Beide voertuigen werden volledig verwoest.

Zondag is de 26-jarige, uit Suriname afkomstige, A. Comett bij een verkeersongeluk in het Gelderse Voorst om het leven gekomen. De man zat in een auto die door een te hoge snelheid in een bocht op het linker weggedeelte terecht kwam en daar frontaal op een andere auto botste. Vier andere inzittenden uit de twee auto's moesten in ziekenhuizen in Deventer opgenomen worden.

VERDRINKING

In Rotterdam is de 26-jarige Portugees José Rodrigues zondagavond verdronken in de Kralingse plas in de Maasstad. Hij was aan het zwemmen met enkele vrienden. Op een gegeven ogenblik was hij verdwenen. Zijn vrienden waarschuwden de politie, die even later het stoffelijk overschot dregden.

De 7-jarige Foppe Prins uit de Ranonkelstraat is zondagmiddag in zeer verdronken. 
Het jongetje is nog overgebracht naar het beademingscentrum van het Academisch Ziekenhuis te Leiden, waar het afgelopen nacht is overleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Zeven mensen komen om in het weekeinde

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken