Bekijk het origineel

Hoogleraarsbenoemingen aan de VU

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Hoogleraarsbenoemingen aan de VU

2 minuten leestijd

Tot buitengewoon hoogleraar in de praktische planologie aan de subfaculteit der sociale geografie en planologie aan de VU is benoemd, dr. L. Bak te Kortenhoef.

Dr. Bak werd geboren op 15 september 1929 te Rotterdam. Hij studeerde sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, waar hij in 1955 doctoraal examen aflegde. In 1961 promoveerde hij te Utrecht op een proefschrift over het industriële terreingebruik in Nederland. In datzelfde jaar trad dr. Bak in dienst van de VU als wetenschappelijk hoofdmedewerker met een leeropdracht voor planologie en demografie. In 1971 werd dr. Bak benoemd tot buitengewoon lector aan de VU in de practische planologie.

Naast deze deeltijdse functie vervulde dr. Bak een aantal bestuurs-, en adviesfuncties; ook is hij sinds 1967 directeur planologie bij het Centraal Instituut Midden- en Kleinbedrijf te Amsterdam, welke functie hij tot heden vervult.

Tot gewoon hoogleraar in de wijsbegeerte der exacte natuurwetenschappen aan de faculteit der wiskunde en natuurwetenschappen en aan de centrale interfaculteit is benoemd dr. P. P. Kirschenmann te Potsdam, New York (VS)

Dr. Kirschenmann werd geboren op 12 mei 1936 in Ehingen, West-Duitsland en studeerde wis- en natuurkunde aan de universiteiten van Stuttgart en Gottingen en wijsbegeerte, fysica en cybernetica aan de Universiteit van Friburg (Zwitserland), alsmede Sovjetologie eveneens in Fribourg.
Kirschemann promoveerde in 1967 magna cum laude bij prof. Bochenski aan de Universiteit van Fribourg op een proefschrift getiteld: „Information and Reflection". Hij was een aantal jaren verbonden aan de Wayne State University (Michigan); sinds 1974 is hij Associate Professor aan het Clarkson College of Technology, Potsdam, NY, Verenigde Staten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Hoogleraarsbenoemingen aan de VU

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken