Bekijk het origineel

Een nieuwe klas een nieuw etui

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Een nieuwe klas een nieuw etui

2 minuten leestijd

De vakantie is voorbij en de schooldeuren staan weer open. Eerst is het even wennen: een nieuwe juf of meester, een ander lokaal, misschien wel een andere school zelfs!

 Maar we zijn gauw weer gewend, want op school is van alles te doen. We leren van alles, we horen verhalen uit de Bijbel en soms mogen we ook tekenen, 't Is erg leuk om je kleurpotloden, die je dan gebruikt, in z'n fijn etui te hebben, net als Annet uit de klas. Maak er maar gauw één, samen met mama of je grote zus! Iedereen in de klas zal je erg knap vinden.

Nodig zijn: een lapje stevig linnen van 24 X 26 cm, restjes borduurzij en een rits van 22 cm lengte.

Zo moet het gemaakt worden: eerst het lapje omslingeren, anders gaat het rafelen, en dan dubbelvouwen tot 12 X 26 cm. De vouw is de onderkant van de etui. Maak met potlood voorzichtig een leuke tekening op één kant van je etui. Maak er maar een echte zonnige tekening van over je vakantie. Net als Annet. Ook je naam hoort erbij. Niet vergeten hoor! Oma, mama of je grote zus willen je vast wel helpen met het borduren. Er kunnen allerlei steken gebruikt worden: steelsteken, platsteken, schuine platsteken, kettingsteken, stiksteken en rijgsteken, bijvoorbeeld. Je bent dus helemaal vrij in het borduren, 't Is natuurlijk het mooist, als je veel verschillende steken gebruikt es ook hier en daar eens helemaal opvult, zoals de zon en de wolk, de vleugels van de vogeltjes, de munt en armen van het mannetje op Annets etui.

Afwerking: het borduurwerk aan de verkeerde kant onder een vochtige doek strijken. Op de vouw dubbelvouwen, goede kanten op elkaar en de zijkanten met 1 cm naad dichtstikken. Keren en aan de bovenkant de rits inzetten. Ik hoop, dat je een fijn schooljaar zult hebben en heel veel plezier van je zelfgemaakte etui!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Een nieuwe klas een nieuw etui

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken