Bekijk het origineel

Keukengezelschap

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Keukengezelschap

2 minuten leestijd

De keuken is het domein van onze moeders. Een groot deel van de dag brengen ze daar door om allerlei lekkere dingen te bakken en te koken. En ook om alles weer schoon te maken. Hulp van jullie kan ze daarbij soms best gebruiken. Wat zou je er van denken als je deze kok eens voor haar borduurde? 't Is niet zo moeilijk en hij verdient echt wél een plaatsje in de keuken. Als pannenlap kan hij heeJ goed van pas komen bij het klaar maken van een warme hap !

MATERIAAL 
2 lapjes okergele handwerkstof van 24 x 24 cm met ongeveer 7 weefseldraden op 1 cm, splijtgaren in de kleuren, die bij de teltekening staan.

WERKWIJZE 
Een lapje stof omslingeren om rafelen te voorkomen. Borduren met 3 draadjes splijtgaren, zoals op de teltekening en de daarbij gegeven kleurverdeling staat. Alles in kruissteekjes. Zorg er voor, dat ze allemaal dezelfde kant uitlopen. Elk hokje op de tekening stelt 2 draden van je lapje voor. Begin 2 cm vanaf de zijkant in een hoek met de rand, af als je 't fijner vindt met de poes. De stiksteken in de muts van drie draadjes rood en de verdere lijnen met twee draadjes zwart borduren. 

AFWERKING 

Het borduurwerk aan de verkeerde kant onder een vochtige doek strijken. De twee lapjes stof met de goede kanten op elkaar leggen en eventueel een lapje flanel voor het beter kunnen gebruiken. De zijnaden dichtstikken, een kleine opening laten voor het keren. Omdraaien en de opening dichtnaaien. Een koordje draaien of haken en dit als lus op één hoek vastzetten.
En dan is de kok klaar om zijn werk te bi^innen. Hopelijk is er genoeg werk voor hem te doen en is hij heel lang voor je moeder erg fijn keukengezelschap!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Keukengezelschap

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1975

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken