Bekijk het origineel

Doorgang selectieve investeringsregeling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doorgang selectieve investeringsregeling

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het tijdstip van in werking treden van de wet selectieve investeringsregeling is bij Koninklijk Besluit vastgesteld op 1 oktober 1975. Het besluit is gepubliceerd in het Staatsblad nummer 488 van 18 september 1975.

In deze wet is bepaald dat een heffing verschuldigd is voor het neerzetten van gebouwen in het Rijnmondgebied, waarvan de bouwkosten meer dan een kwart miljoen gulden bedragen, en voor de bouw van installaties in de open lucht als de kosten daarvan de twee miljoen gulden overschrijden. 
Ook zal binnen het Rijnmondgebied alleen gebouwd mogen worden — behoudens enkele uitzonderingen — nadat een vergunning is gegeven. 
Voor de gebieden buiten Rijnmond zal de verplichting gelden — ook met enkele uitzonderingen — om bouwplannen aan te melden voordat ze in uitvoering worden genomen. Dit stelsel geldt niet voor gebouwen van minder dan 1 miljoen gulden en installaties van minder dan vijf miljoen gulden.

De selectieve investeringsheffing geldt niet voor gebouwen waarvoor de vergunning vóór 1 oktober is verstrekt of is aangevraagd voor 1 juni van dit jaar. Voor installaties is de heffing niet verschuldigd als het bouwen ervan deel uitmaakt van een samenhangend geheel van werkzaamheden waarmee op het terrein van het complex al vóór 1 oktober een aanvang werd gemaakt, het gebouwde vóór 1 oktober 1978 wordt opgeleverd of in gebruik genomen en de bouw ervan vóór 1 november 1975 wordt gemeld aan de minister van financiën.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 september 1975

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

Doorgang selectieve investeringsregeling

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 september 1975

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

PDF Bekijken