Bekijk het origineel

Tweede Kamer:

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Tweede Kamer:

2 minuten leestijd

DEN. HAAG — Het Tweede-kamerlid Van der Mei (CHU) vindt dat de commissie Winsemius een ruimere taakomschrijving moet krijgen, zodat zij de problematiek van de hele Nederlandse scheepsbouw in samenhang met die van de toeleveringsbedrijven kan bestuderen.

Dit blijkt uit schriftelijke vragen die heit kamerlid dinsdag aan minister Lubbers (Economische zaken) heeft gesteld. De heer Van der Mei vraagt de minister verder of hij bij de commissie op spoed wil aandringen en haar wil vragen op korte termijn een interim-advies uit te brengen. 

„DE HOOP"

Vrijwel unaniem keert de visserijcommissie uit de Tweede kamer zich tegen het regeringsvoornemen om over te gaan tot vermindering van de jaarlijkse subsidie aan het hospitaal-kerkschip „De Hoop".

Dit bleek dinsdag in een (besloten) overleg van de commissie met van landbouw minister Van der Stee. Volgens de minister kan in verband met de verandering in de werkomstandigheden van heit hospitaal-kerkschip worden overgegaan tot do „afbouw" van de jaarlijkse bijdrage in de exploitatiekosten. Tot deze veranderingen rekent de minister de sterk gespreide ligging van de operationele vissersvloot en de vermindering van de visserijactiviteiten.

Minister de Gaay Fortman (Binnenlandse zaken) heeft nader besloten gedeeltelijk tegemoet te komen aan de wens van de Tweede Kamermeerderheid de inspraakperiode voor de bestuurlijke reorganisatie (de vorming van 26 provincies-nieuwe stijl). Dinsdag liet de bewindsman de Tweede kamer weten dat niet tot 15 november, maar tot 15 december aanstaande geadviseerd kan worden over de toegedachte taken aan de nieuwe provincies.

Van een sluiting van het rijksinstituut voor oorlogsdocumentatie in Amsterdam is op dit moment nog geen sprake. Er is nog geen beslissing over genomen. Er bestaat alleen een plan om begin volgend jaar een werkgroep advies uit te laten brengen over de taken en de beëindiging daarvan. 
Dit hebben staatssecretaris Klein (Onderwijs en wetenschappen) en minister Trip (Wetenschapsbeleid) geantwoord op vragen van het tweede-kamerlid Van Dijk (VVD).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 oktober 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Tweede Kamer:

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 oktober 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken