Bekijk het origineel

Kerken bezig met het werkloosheidsprobleem

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kerken bezig met het werkloosheidsprobleem

2 minuten leestijd

In de Hervormde classis Emmen en omgeving is een bijzondere woensdagavondvergadering over het vraagstuk van de werkloosheid gehouden. De bezinning ter zake wordt voortgezet.

Voor de aanwezigen belichtte de heer L. C. van Dalen, voorzitter van de Raad van arbeid te Assen, dat werk behalve middel om in je levensonderhoud te voorzien, ook een middel is om je als mens te kunnen ontplooien. 
Het verschil tussen de vraag naar arbeid en het aanbod noemde hij een grote moeilijkheid; 
Zuid-Oost-Drenthe heeft een zwakke werkgelegenheidsstructuur. Onder meer dient het onderwijs afgestemd te zijn op de groei van de bevolking en de toekomstige behoefte aan goed opgeleid personeel.

Dus. Joh. Pasveer, voorheen (Geref.) industrie-predikant in de IJmond, belichtte vanuit de praktijk - bijeenkomsten met werklozen op vormingscentrum „De Drieklank", waarvan hij directeur is - hoe zeer het „zonder werk" komen voor bepaalde mensen een crisis betekent. 
De kerk mag zich niet beperken tot hulp aan de werkloze mens persoonlijk. Drs. Pasveer bepleitte daarnaast samenlevingspastoraat of -diaconaat. 
Na groepsgesprekken ter vergadering werd die gelegenheid geboden deel te gaan nemen aan verdere bezinning t.z.t. op de aangesneden problematiek. Een en ander zal ook plaatselijk, in kerkbodes enz., worden uitgediept.

OOK IN TIEL

Ook in Tiel is (inter)kerkelijk gewerkt met het werkloosheidsprobleem. In de Hervormde gemeente daar heeft nl. een van de werkgroepen, die voor "Kerk en samenleving" zich met dit vraagstuk bezig gehouden, en wel in samenwerking met het (interkerkelijk) convent van voorgangers ter plaatse. Gezamenlijk is gezorgd voor een opbeurende brief aam werkloze medeburgers, die vorige maand in het NKV-gebouw aan de betrokkenen is uitgereikt. 
Verder is een handreiking gemaakt Voor een thema-prediking in kerken im Tiel en Drumpt over werkloosheid.

Verder leek het de werkgroep gewenst de kerken van Tiel te vragen of zij niet dienstbaar zouden moeten zijn aan het meewerken aan gesprekken tussen personen en groepen, nl. in verband met een geconstateerd ernstige vertrouwenscrisis in de maatschappij, het diepgaand verschil van inzicht over de te stellen doeleinden en de daartoe te hanteren middelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 december 1975

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Kerken bezig met het werkloosheidsprobleem

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 december 1975

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken