Bekijk het origineel

Jongeren- congres Christival 76 in Essen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jongeren- congres Christival 76 in Essen

VAN 3 TOT B JUNI

4 minuten leestijd

'In de série grote jongerenbijeenkomsten op nationaal en internationaal niveau zal in de loop van dit jaar „Christival '76" een grote plaats innemen. Christival '76 zal van 3 tot en met 8 Juni 1976 worden gehouden op de terreinen van de Jaarbeurs aan de Gruga in Essen, Duitsland.

Het congres van Europese jonge christenen, dat onder deze naam wordt gehouden een samentrekking van Christen-Festival- is ontstaan uit de ervaring met soortgelijke jongerencongressen in Amerika en Engeland, waaraan destijds o.a. de Amerikaanse evangelist dr. Billy Oraham zijn medewerking verleende.

In oktober 1973 kwamen een dertigtal medewerkers van evangelisatieorganen en jeugdwerkers uit Duitsland bijeen op uitnodiging van de „Arbeitskreis für evangelistische Aktionen". Zij bespraken de mogelijkheden van zo'n jongerencongres in Duitsland en als doelstellingen ervan zag men: de  jongeren tot Jezus roepen, met Jezus leren leven in deze tegenwoordige wereld en leren, hoe men anderen tot Jezus leiden kan.

De eerste voorbereidingen zijn zover gevorderd, dat een 130-taI medewerkers nu druk bezig is met „Christival '76". Het internationale congres is interkerkelijk opgezet. In Duitsland werken er mensen aan • mee uit de Evangelische Kerk, maar ook uit de vrije kerken en uit diverse organisaties, zoals de kringen van „Geen ander Evangelie". De nadruk zal tijdens het congres komen te liggen op de heerschappij des Heeren.

 Behalve intensieve zielszorg zal er ruimte zijn voor bijbelstudie, de „stiUe tijd" etc, met name in de morgenuren. 's Middags zullen een vijftigtal speciale „seminaars" worden gehouden over uiteenlopende onderwerpen, waaruit men een keuze kan maken. Zaken als hulp aan druggebruikers de moderne godsdienstige stromingen. Bijbelcursussen, wereldzending etc. komen alle aan de orde.

 In de avonduren wil men het feestelijke van „Christival" tot uiting laten komen: muziek en getuigenissen van jonge christenen. Er zal geen „eenrichtingsverkeer" mogen zijn, in die zin dat ook Afrika, Latijns-Amerika en de rest van de „derde wereld" ruimschoots aan hun trekken komen. Men verwacht wel een zeven- tot negenduizend deelnemers, vooral in de leeftijden van 15 tot 25 jaar.

 Alle gegevens worden verstrekt door: Jugendkongress Pfingsten e.V., 43 Essen 1, II Hagen 7, Haus der Evangelischen Kirche.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 januari 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Jongeren- congres Christival 76 in Essen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 januari 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken