Bekijk het origineel

Brief Goudzwaard erg vervelend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brief Goudzwaard erg vervelend

KVP-voorzitter:

2 minuten leestijd

DEN BOSCH — De brief, die de Anti-Revolutionair prof. Goudzwaard aan het CDA-bestuur heeft geschreven om zijn twijfels over de ene CDA-lijst te uiten, maakt volgens KVP-voorzitter Vergeer eens te meer duidelijk, dat de KVP zich op haar komende partijraad op 29 mei aanstaande „zeer diepgaand en concreet moet buigen" over de vraag of de partij de noodprocedure niet in gang moet zetten.

Volgens die noodprocedure kan de KVP onmiddellijk alleen als Christen-Democratische partij gaan functioneren, als niet tot de ene lijst wordt besloten. Partijvoorzitter KVP Vergeer: desnoods alleen als Christen-Democratische partij..."

Op een bijeenkomst in Den Bosch zei Vergeer donderdagavond, dat hij het jammer vindt, „dat prof. Goudzwaard zo'n vervelende brief heeft geschreven". Gelukkig doet hij de deur naar de ene CDA-lijBt nög niet helemaal dicht. Zijn brief zou wel eens verwarring kunnen stichten bij de kiesverenigingen van de ARP, aldus Vergeer. Die kiesverenigingen hadden volgens hem toch wel mogen verwachten, dat zij de noodzakelijke adviezen uiterlijk op de laatste partijraad gekregen zouden hebben.

CHU

Dr. Kruisinga, fractievoorzitter van de CHU vindt het noodzakelijk van de ARP zo spoedig mogelijk een definitief ja te horen te krijgen voor het CDA. Over de houding van de ARP wordt teveel twijfel gezaaid. Hij zegt dit in een reactie op de brief van de Anti-Revolutionair prof. Goudzwaard aan het CDA-bestuur.

Als de brief bedoeld is als een schot voor de boeg vindt Kruisinga hem niet positief. „ledere partij heeft natuurlijk zijn eigen gebruiken. Binnen de ARP worden nogal wat brieven geschreven. Ook na partijvergaderingen zijn er schoten voor de boeg gelost. Die ruimte moeten wij elkaar ook gunnen". De CHU is ervan overtuigd, dat het CDA er kan en moet komen, aldus de CHU-leider.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 april 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Brief Goudzwaard erg vervelend

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 april 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken