Bekijk het origineel

Klein vraagt advies over numerus fixus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Klein vraagt advies over numerus fixus

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Klein (Onderwijs en Wetenschappen) heeft in een brief aan het college van bestuur van de Rijksuniversiteit in Groningen nadere informatie gevraagd over de maximale opvangcapaciteit van de studierichting geneeskunde.

De Academische raad had geadviseerd voor geneeskunde in Groningen de inschrijving van eerste-jaarsstudenten te beperken tot 275. De Groningse faculteit der geneeskunde acht echter een maximale instroming van 255 eerste-jaars aspirant geneeskundigen nog juist aanvaardbaar.

De staatssecretaris wil graag weten of overname van het advies van de Academische raad zal leiden tot onaanvaardbare gevolgen voor het onderwijs'in de studierichting geneeskunde in Groningen. Aan de universiteit van Amsterdam en aan de Vrije Universiteit in de hoofdstad heeft dr. Klein soortgelijke brieven gestuurd over de toelatingsbeperking van, eveneens de studierichting geneeskunde.

De Academische raad adviseerde het aantal eerste-jaars geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam en de VU te beperken tot respectievelijk 300 en 285, terwijl de faculteiten een instroming van respectievelijk 270 en 240 nog juist aanvaardbaar vonden.

Ook aan het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Utrecht heeft staatssecretaris Klein een brief gestuurd en wel over de opvangcapaciteit van de studierichting diergeneeskunde. De Academische raad adviseerde voor diergeneeskunde de inschrijving te beperken tot een aantal van 175. De staatssecretaris verklaarde in zijn brief vorig jaar op grond van de ruimtelijke capaciteit bij diergeneeskunde de numerus fixus voor het studiejaar 1975/76 op 150 te hebben vastgesteld. Hij deelde mee gaarne bereid te zijn, als daar behoefte aan bestaat, van gedachten te wisselen met vertegenwoordigers van de betrokken instellingen over deze problematiek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 april 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Klein vraagt advies over numerus fixus

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 april 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken