Bekijk het origineel

Europese volkspartij in Brussel opgericht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Europese volkspartij in Brussel opgericht

Christendemocraten verenigen zich

4 minuten leestijd

BRUSSEL — De Christendemocratische partijen van de EEG-landen hebben donderdag in Brussel de „Europese Volkspartij" opgericht, die aan de Europese verkiezingen van 1978 zal deelnemen.

De EVP is een Federatie van Christendemocratische en verwante partijen in alle EEG-landen, met uitzondenng van Engeland en Denemarken. Niettemin wordt samenwerking met de Britse Conservatieven in het Europese Parlement beoogd.

Tindemans

De Belgische premier Theo Tinde mans van de Christelijke Volkspartij in België, wiens rapport over de Europese Unie grondslag van de discussie over de toekomst van de Gemeenschap is, zou op 7 juli in Brussel de eerste Europese partijleider worden. Het Stichtingscomité in Brussel stelde hem donderdag eenparig tot kandidaat voor deze verkiezing op het eerste Congres an de Nieuwe Europese Partij.

 De ,,Europese hoofdstad" Brussel is tot zetel van de partij aangewezen. Een programmacommissie moet een gemeenschappelijk partijprogram uitwerken, dat de basis voor het werk van de EVP-fractie in het Europese Parlement moet worden.

Vakbonden

 De voorzitter van de Unie van Christendemocratische partijen in Europa, de Westduitse CDÜ-politicus Kai-Uwe von Hassel, heeft tegenover de pers verklaard, dat de Europese Volkspartij ook nauw met de Christelijke vakbonden wil samenwerken, die zich op Europees niveau georganiseerd hebben.

 De EVP bestaat uit de volgende partijen: Nederland: KVP, (Katholieke Volkspartij), CHU (Christelijk Historische Unie) en ARP (Antirevolutionaire PGARIJ(: West-Diitsind: CDU/CSU; België: Christelijke Volkspartij; Frankrijk: Centre Democrate (Lecanuet), UCDP (Union Centriste des Democrates de Progres); Italië: de DC en de Zuidtiroolse Volkspartij; Luxemburg: Christelijke Sociale Partij; Ierland: De Sine Gael.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Europese volkspartij in Brussel opgericht

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken