Bekijk het origineel

Adoptie buitenlandse kinderen neemt toe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Adoptie buitenlandse kinderen neemt toe

Werkgroep bekijkt problemen

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Zeevalking van Justitie heeft een werkgroep ingesteld die normen en richtlijnen bekijkt voor de adoptie van buitenlandse pleegkinderen. Prof. dr. P. E. Boeke, klinisch psycholoog en voorzitter van de raad voor de kinderbescherming in Groningen is tot voorzitter benoemd.

Leden van de werkgroep zijn voorts mevr. P. C. Dekker-van de Grauw van de Nederlandse vereniging voor pleeggezinnen, mevr. M. Niessen-Schenkkan van de Vereniging ter bevordering van internationale adoptie „wereldkinderen", mevr. C. P. Roose van de Stichting Nederlands bureau voor interlandelijke adoptie en jeugdwelzijn, mevr. J. Tammenga van de Raad voor de kinderbescherming in Almelo, mevr. M. van der Woude-van Vliet van de Raad voor de Kinderbescherming in Rotterdam en drs. P. A. M. M. van Meel en mr. F. G. R. ten Siethoff van de Directie kinderbescherming van het ministerie van Justitie.

De werkgroep moet bezien in hoeverre de normen en richtlijnen, die de Nederlandse federatie van instellingen voor de ongehuwde moeder en haar kind (Fiom) zijn toe te passen op het onderzoek en de rapportage over aspirant-adoptieouders, die een buitenlands pleegkind in hun gezin willen opnemen.

De werkgroep is ingesteld gezien het toenemend aantal buitenlandse pleegkinderen.dat in Nederlandse gezinnen wordt opgenomen met de bedoeling hen te adopteren. De verzorging en opvoeding van buitenlandse pleegkinderen kent speciale problemen. Deze maken het wenselijk nader te bekijken hoe aspirant-adoptieouders moeten worden onderzocht en hoe over hen moet worden gerapporteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Adoptie buitenlandse kinderen neemt toe

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken