Bekijk het origineel

Kotter na explosie en brand gezonken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kotter na explosie en brand gezonken

Eén man vermist

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Maandagmorgen in alle vroegte heeft zich op de viskotter Am 12 (Arnemuiden) „De vier gebroeders" een ontplofflng voorgedaan, toen het schip voor de kust van Walcheren voer, ter hoogte van Domburg. Dit heeft Scheveningen radio gemeld.

Op het moment van de explosie, rond half vijf, bevond zich op ongeveer een half uur varen een andere viskotter in de buurt van de Arn 12. De „Christine" KG 7 (Kortgene). Schepen van de rijkspolitie. Rijkswaterstaat, vissersvaartuigen en de reddingsboot Javazee uit Breskens zochten tegen acht uur maandagochtend naar één opvarende van de

België:
Amemuidense viskotter de Arn 12. De man is na een ontploffing omstreeks half vijf aan boord van zijn schip vermoedelijk overboord gesprongen.

De drie andere bemanningsleden zijn ongedeerd door de loodsboot Capella opgepikt. De Themie IV, een blus- en bergingsvaartuig uit Vlissingen, is bezig de brand aan boord van de Arn. 12 te blussen. Het schip ligt voor de kust van Schouwen-Duiveland in de Banjaard.

Later werd gemeld, dat rond kwart over acht de visserskotter is gezonken. Een groot aantal schepen zet de zoekactie naar de vermiste visser voort.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Kotter na explosie en brand gezonken

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken