Bekijk het origineel

Eindelijk beslissing over nieuwe school

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Eindelijk beslissing over nieuwe school

Raad Nieuw-Beijerland akkoord

2 minuten leestijd

 NIEUW BEIJERLAND — De gemeenteraad van Nieuw-B eyerland heeft woensdagavond met algemene stemmen een krediet beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuwe christelijke schooi in deze gemeente. Voordat eergisteren de beslissing over deze scholenbouw kon worden genomen, zijn in de afgelopen jaren een groot aantal onderhandelingen gevoerd.

Reeds in 1966 verzocht het schoolbestuur van de School met de Bijbel in Nieuw Beyerland om medewerking voor de bouw van een nieuwe school. In 1968 werd de vereiste urgentieverklaring ontvangen. Het gemeentebestuur koos voor het zgn. type „Midden-Holland". In 1973 waren alle nieuwbouwplannen met de vereiste goedkeuringen gereed. Ook het schoolbestuur verklaarde zich akkoord met de plannen. De uitvoering van de plannen liet echter op zich wachten, omdat de benodigde grond niet voor handen was. Op verzoek van het schoolbestuur werden nieuwe plannen gemaakt voor een school op een kleiner stuk grond, dat wel voor scholenbouw in aanmerking kwam. Na het gereed komen van dit nieuwe plan, bleek er sprake van een nieuwe type school, waarmee het schoolbestuur zich niet kon verenigen. Men drong er bij het gemeentebestuur op aan, dat er ingrijpende wijzigingen, dan wel de bouw van het eerder geplande schooltype zou plaatsvinden. Het gemeentebestuur van Nieuw-Beyerland wilde op haar beurt hier niet aan meewerken.

Na deze ontmoedigende gebeurtenissen gaf het schoolbestuur opdracht aan het architectenbureau C. J. Roos en M. A. Ros uit Nieuw-Beyerland een nieuw schoolgebouw te ontwerpen. Eind 1975 werd dit plan ingediend. Maart 1976 waren de vereiste goedkeuringen verkregen. De huidige plannen omvatten een drieklassige kleuterschool en een vierklassige lagere school, waarbij is voorzien in een mogelijke uitbreiding van twee lokalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Eindelijk beslissing over nieuwe school

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken