Bekijk het origineel

Japan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Japan

1 minuut leestijd

TOKIO — Een commissie van het Japanse Hogerhuis heeft vrijdag het verdrag tegen de spreiding van kernwapens goedgekeurd. Men verwacht dat maandag het Hogerhuis in algemene zitting het verdrag zal goedkeuren, waarmee Japan de 96e natie wordt die het verdrag ratificeert.

Japan heeft het verdrag reeds getekend in 1970. Alle leden van het Hogerhuis, met uitzondering van de communisten, stemden voor ratifiatie. Het Lagerhuis heeft het verdrag reeds op 28 april goedgekeurd. De communistische partij heeft zich tegen het verdrag gekeerd omdat dit volgens haar de kernhegemonie van de twee supermogendheden de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, bevestigt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Japan

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken