Bekijk het origineel

Aardschok vernielt Russische stad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aardschok vernielt Russische stad

Weinig slachtoffers

2 minuten leestijd

MOSKOU — Bijna de hele stad Gazli in de Sovjetstaat Oezbekistan is door de aardbeving van vorige week donderdag verwoest, zo heeft de Russische pers vrijdag gemeld.

De bladen spraken over „enkele mensen die zijn omgekomen". Ongeveer 160 mensen zouden in ziekenhuizen zijn opgenomen. Zowat alle 13.000 inwoners van de stad zijn dakloos geworden. Volgens de pers is het aantal doden zo klein, doordat de bevolking na de schok van 8 april in hetzelfde gebied, gewaarschuwd was voor mogelijke nieuwe bevingen.

Ook andere steden in Centraal-Azië zijn door de schok getroffen. Zo stortten in de stad Boechara veel oude huizen in, maar bleven monumenten en oude moskees gespaard. Door de hevige regenval hebben zich ook aardverschuivingen voorgedaan.

In het partijblad ,,Pravda" zegt minister Groedjev voor de olie- en gaswinning, het belangrijkste middel van bestaan in het gebied: „We hebben Gazli in 20 jaar opgebouwd, en de natuur heeft het vernield. Binnen twee of drie jaar zullen we een nieuw Gazli bouwen". Een functionaris van de plaatselijke exploitatiemaatschappij zegt in hetzelfde blad: „Deze ramp beroofde ons van onze huizen en verstoorde ons leven, maar ze kon onze 'geesteskracht niet breken".

De voorzitter van het partijcomité in de streek rond Boechara heeft het Centrale Comité, de regering en in het bijzonder partijleider Brezjnjev bedankt voor de hulp aan de getroffen arbeiders in het gebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Aardschok vernielt Russische stad

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken