Bekijk het origineel

Vrijgemaakte Bavinckschool jubileerde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vrijgemaakte Bavinckschool jubileerde

2 minuten leestijd

SPAKENBURG Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de dr. H. Bavinckschool (Geref. Vrijgem.), was er in de Noorderkerk — onder het thema „Zijns Verbonds gedachtig" — een feestelijke bijeenkomst belegd. Hiervoor bestond grote belangstelling.

In zijn openingswoord gewaagde de heer R. Nelemans — hoofd van de school — van de druk die er momenteel op het Gereformeerd onderwijs wordt uitgeoefend. Tevens spoorde hij aan op het „lerende en onderhoudende al wat de Heere bevolen heeft". „Vergeet ze niet", wie worden hier met „ze" bedoeld? De onderwijzers, het bestuur, de leerlingen? Neen, het zijn de weldaden des Heeren, aldus ds. J. Rijneveld in zijn feestrede getiteld „Vergeet ze niet".

Er is nu bijzondere waakzaamheid geboden voor het Gereformeerd onderwijs. Dit werk alleen goed te kunnen doen in vertrouwen op Gods Gunst. De profeet Jeremia, de man die ellende gekend heeft, mocht belijden: Het zijn de goedertierenheden des Heeren, dat wij niet vernield zijn. Dat Zijn barmhartigheden geen einde hebben. Met het goud des geloofs mag staan gegrift op de schoolbanken, de lessenaar en op het bord: „Vergeet ze niet", aldus spreker. Namens de kerkeraden van de Gereformeerde Vrijgemaakte kerk van Spakenburg-Noord, Spakenburg-Zuid en Bunschoten wenste ds. S. S. Cnossen van Spakenburg-Noord bestuur, onderwijzend personeel en leerlingen van harte geluk met het machtig mooi bestaan van de dr. H. Bavinckschool, Nadat deze spreker andere namen als Johannes Calvijn en Klaas Schilder met hun voortreffelijkheden had gereleveerd, kwam hij tot de conclusie dat de naam Bavinck — met ondermeer diens bijdrage in de boeken ,,pedagogische beginselen" en „inleiding tot de zielkunde" — de beste keus voor de naamgeving van de school was.

Bavinck voorzag door zijn scherp inzicht in een behoefte die heel groot was, aldus ds. Cnossen. Dankzij de medewerking van leerlingen en oud-leerlingen werd de school een grote filmprojector met bijbehorend scherm aangeboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vrijgemaakte Bavinckschool jubileerde

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken