Bekijk het origineel

Bloemenhovebestuur blijft dwars liggen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bloemenhovebestuur blijft dwars liggen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De penningmeester van het stichtingsbestuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede, de heer E. A. van Eunen, heeft maandagmorgen medegedeeld dat de procureur-generaal in Amsterdam het bestuur gevraagd heeft mee te werken aan de inbeslagneming van de apparatuur der kliniek, waardoor deze feitelijk zal moéten sluiten. Het bestuur heeft dit geweigerd.

De procureur-generaal mr. Hartsuiker, deelde op een persconferentie maandagochtend mee, dat nu het bestuur van Bloemenhove heeft geweigerd aan inbeslagneming mee te werken, hij overleg zal plegen met minister Van Agt van Justitie en de Haarlemse hoofdofficier, mr. Andreae. De minister belde overigens tijdens de persconferentie op naar de procureur-generaal.

Het bestuur was alleen bereid tot medewerking aan inbeslagneming van de operatietafel, waarop de abortus werd verricht op een Duitse vrouw, die over haar behandeling een klacht bij de Heemsteedse politie heeft ingediend. Mr. Hartsuiker zei dat naar aanleiding van deze klacht er een nieuwe strafzaak zal komen met een gerechtelijk vooronderzoek.

De procureur-generaal had bestuur en leiding van de Bloemenhovekliniek maandagmorgen voor een gesprek op zijn parket ontboden. Minister Van Agt van Justitie was op de hoogte van dit gesprek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bloemenhovebestuur blijft dwars liggen

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken