Bekijk het origineel

Openbaar vervoer onder één dak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Openbaar vervoer onder één dak

Haags knelpunt opgelost

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Wanneer begin volgende week het tramstation voor publiek toegankelijk is, zal station Den Haag Centraal, als knelpunt van openbaar vervoer, vrijwel compleet functioneren. Trein, bus en tram zijn dan letterlijk onder één dak — en de betonnen overkapping ter grootte van twee hectare — samengebracht.

Na de officiële opening op vrijdag a.s. door prinses Beatrix en prins Claus zal het publiek zaterdag de gelegenheid krijgen het nieuwe tramstation te bezichtigen. De HTM biedt iedereen een gratis rit aan met sneltram over het nieuwe, ruim anderhalve kilometer lange viaducttracé en de NS vervoert zaterdag, eveneens kosteloos, passagiers tussen Centraal en station-Hollandse Spöbr. Over dit nieuwe verbindingsstukïjdat Den Haag Cenjraal met de lijn Amsterdam-Rotterdam verbindt, zal die dag een Sprinter op- en neerrijden.

Een feestelijk tintje wordt aan het geheel gegeven door een compleet feestprogramma, onder andere een braderie in de stationshal.

Met ingang van 30 mei zullen drie tramlijnen het station binnenlopen. Naast de lijnen 3 en 6 wordt een nieuwe lijn 7 gestart, die zijn weg zal vinden naar Scheveningen-Kurhaus.

Het in gebruik nemen van een nieuwe buslijn 36 betekent, dat men van CS een directe verbinding heeft met Madurodam. In de zomermaanden loopt deze lijn door tot het Kurhaus. Lijn 8, die momenteel van Scheveningen naar station HS loopt, zal met ingang van genoemde datum worden doorgetrokken naar Vrederust, over hetzelfde baanvlak als lijn 9.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Openbaar vervoer onder één dak

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken