Bekijk het origineel

Aziatische immigranten illegaal naar Engeland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aziatische immigranten illegaal naar Engeland

Onthullingen in Lagerhuis \

2 minuten leestijd

LONDEN Het rechtse Lagerhuislid Powell heeft maandagavond opschudding verwekt door in het Lagerhuis te verklaren dat er een smokkelorganisatie bestaat die in staat is tienduizenden Aziatische immigranten op illegale wijze Groot-Brittannië binnen te brengen. Hij beriep zich op het vertrouwelijke rapport van een hoge ambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat hem was toegespeeld.

De bewuste ambtenaar rapporteert dat er alleen al in India 50.00 tot 70.000 mensen in de rij staan om op onwettige wijze naar de Britse eilanden te komen. Door Powells citaten uit dit rapport is de regering in een lastig parket geraakt, want de officiële lezing is dat het vraagstuk van de illegale immigratie door scherpe controlemaatregelen nagenoeg aan banden is gelegd. In het rapport wordt echter gezegd dat de bewuste smokkelorganisatie die zogenaamd waterdichte maatregelen tot een lekkende zeef kan reduceren.

Het Lagerhuis hoorde Powells verklaring eerst met stomheid aan, maar reageerde daarna heftig toen de oud-hoogleraar Grieks een grootscheepse rassenoorlog in het vooruitzicht stelde, die naar zijn zeggen met de wapens zou worden uitgevochten. Terwijl uit de Labourbanken „schande" opklonk, voorspelde Powell dat het geweld van die rassenoorlog op bepaalde plaatsen in Engeland zo hevig zou worden dat men Belfast, hoofdstad van het verscheurde Noord-Ierland, in vergelijking daarmee zou gaan beschouwen.

Het ambtelijke rapport blijkt gebaseerd op bezoeken die staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Hawley onlangs heeft gebracht aan India, Pakistan en Bangladesj (tezamen het vroeger Brits-Indië). Hawley is daarbi} tot de slotsom gekomen dat zijn collega's op Binnenlandse Zaken zich overgeven aan ,,wishful thinking" wanneer ze stellen dat slechts een gering aantal inwoners van die landen naar Engeland wil.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Aziatische immigranten illegaal naar Engeland

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken