Bekijk het origineel

Breda bijzonder geschikt voor nationale taptoe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Breda bijzonder geschikt voor nationale taptoe

Op 20 augustus van start

3 minuten leestijd

BREDA — Op vrijdag 20 augustus gaat de eerste nationale taptoe Breda van start, welke tot en met zaterdag 28 augustus wordt herhaald. Naast de subsidie van de gemeente zijn Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant van plan de taptoe Breda een garantiesubsidie te verstrekken.

Breda is eind vorig jaar door minister Vredeling (Defensie) aangewezen als de stad die als eerste in aanmerking zou kunnen komen om de Taptoe Delft over te nemen. De belangrijkste redenen daarvoor waren: - Breda is van oudsher een garnizoensstad en wordt in toenehiehaë mate een stad die militaire opleidingsinstituten herbergt; - Breda beschikt met zijn kasteel over een bijzonder geschikte plaats om de taptoe te houden, terwijl de historische omgeving daar als zeer welkom wordt ervaren.

De minister van Defensie heeft duidelijk laten weten, dat hij de militaire muziekkorpsen alleen toestemming zou geven aan de taptoe Breda mee te doen als daaraan voor een even groot percentage zou worden meegewerkt door burger-muziekkorpsen. Het stichtingsbestuur is er in geslaagd de beste korpsen uit Nederland daarvoor te contracteren. Geen eenvoudige zaak, want de leden van deze korpsen moesten bereid zijn bijna twee weken lang hun avonden beschikbaar te stellen om te musiceren.

De belangstelling van de kant van de burgerkorpsen is bijzonder groot geweest. Voor het stichtingsbestuur is dit een aanwijzing, dat er de volgende jaren zeker voldoende geschikte korpsen zullen kunnen worden aangetrokken.

Burgers

Ook in de organisatie is het burgerelement sterk vertegenwoordigd. Het bestuur bestaat uitsluitend uit burgers en wordt bijgestaan door enkele vroegere medewerkers aan de taptoe-Delft en een militair adviesteam. Sinds eind 1975 zijn zo'n 40 personen in een aantal werkgroepen druk bezig om de Taptoe-Breda tot een waardige opvolger van die van Delft te maken, zo mogelijk tot een nog betere taptoe.

Prins Bernhard heeft het beschermheerschap van de Taptoe Breda op zich genomen, terwijl in het comité van aanbeveling zitting hebben minister ir. H. Vredeling (Defensie) en It.gen. A. Wijting, voorzitter van het comité verenigde chefs van staven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Breda bijzonder geschikt voor nationale taptoe

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken