Bekijk het origineel

Spectaculaire stijging export geeft hoop

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Spectaculaire stijging export geeft hoop

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het Centraal orgaan voor de economische betrekkingen met het buitenland spreekt in zijn Jongste kwartaalverslag van een spectaculaire stijging van de Nederlandse export in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar, nadat zich in het derde kwartaal een ernstige inzinking had voorgedaan.

Deze spectaculaire stijging van onze export, die wederom de belangrijkste pijler blijkt voor het weliswaar nog lichte herstel van onze economie, stemt hoopvol in een periode, die zo kort ligt na een fase, waarin wjj ons met de Nederlandse autoriteiten ernstige zorgen moesten maken over de nabije economische toekomst van ons land, aldus het Centraal orgaan.

Die zorgen zijn nog niet geheel weggenomen, omdat de Nederlandse exportpositie gezien ons algehele kostenpeil, de hardheid van de gulden en de voorsprong die buitenlandse exporteurs op verschillende andere gebieden hebben, zwak blijft. Indien bij de overheid en in het bedrijfsleven in de naaste toekomst voldoende inventiviteit kan worden opgebracht, heeft het Centraal orgaan echter enig vertrouwen, dat, zo nodig met behulp van nieuwe middelen, het nog aarzelende herstel van onze economie krachtiger zal kunnen worden.

In het laatste kwartaal van 1975 lag de waarde van de Nederlandse export acht procent boven het peil van het laatste kwartaal van 1974. Vergeleken met het derde kwartaal van 1975 steeg de uitvoer met niet minder dan ruim 3,8 miljard gulden of 22 procent.

Het Centraal orgaan is een organisatie van het gehele Nederlandse bedrijfsleven, dat ten doel heeft de internationale economische belangen van het bedrijfsleven te behartigen. In het Centraal orgaan werken samen de centrale organisaties van industrie, handel, landbouw, het bankwezen en het verkeer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Spectaculaire stijging export geeft hoop

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken