Bekijk het origineel

ONBEGRIJPELIJK

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ONBEGRIJPELIJK

2 minuten leestijd

Met grote zorg slaan we het gesol met de wet in ons land gade. Immers, anders kunnen we het gebeuren rond de Bloemenhove-kliniek niet noemen. Kennelijk is de situatie in ons land al zover gekomen, dat wanneer men zich verzekerd weet van genoeg politieke invloed men het ingrijpen van de justitie ongedaan kan maken. Het verbreken van de zegels in deze kliniek en de weigering van de directie om de behandelingen op te schorten betekenen niets anders.

In de politieke strijd om de macht nam de klassenstrijd onder de socialisten een grote plaats In. Uiteraard was daarbij het gebruik van het begrip „klassenjustitie" niet van de lucht. In deze visie diende de rechterlijke macht er slechts toe om de gevestigde belangen te beschermen met veronachtzaming van de wet.

Vandaag zien wij precies het tegenovergestelde gebeuren. De minister van Justitie hanteert de wet en wordt daarbij juist voor de voeten gelopen door diegenen, die in een eerder stadium voor rechtshandhaving pleiten en in de klassenstrijd zich breed maakten tegen het in hun ogen wetteloze handelen.

„Het kan verkeren", zei Bredero reeds. Maar dat het verzet tegen het handelen van mr. Goudsmit c.q. in Nederland niet hoger oplaait is bijna onbegrijpelijk. Kennelijk is de wanorde in ons land reeds zo groot, dat een kleine groep radicalen in staat is strafbare handelingen tegen de wil van de justitie in te laten voortduren. En we ook dat nog accepteren.

Het uitstel van de interpellatie door dr. Drees in de Tweede Kamer kan niet anders worden uitgelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

ONBEGRIJPELIJK

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken