Bekijk het origineel

Washington wil van Taiwan af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Washington wil van Taiwan af

2 minuten leestijd

.

WASHINGTON — De Amerikaanse Democratische afgevaardigde Ixster Wolff heeft dtmderdag gezegd dat hem van ,,verantwoordelijke en gezaghebbende regeringszijde" in Washington is meegedeeld, dat de regering van president Ford voornemens is de diplomatieke betrekkingen met Nationalistisch China te verbreken en volledige diplomatieke betrekkingen aan te knopen met de Volksrepubliek in Peking

De officiële erkenning van Peking wordt echter uitgesteld tot na de Presidentsverkiezingen in november vanwege de vermoede jjolitieke weerslag, aldus Wolff. Een tweede reden is dat als het regime van Ford niet zou worden voortgezet, men de nieuwe man niet op een politiek wil vastleggen die hij misschien niet wil voeren.

Voorzichtig

Desgevraagd wilde een woordvoerder van Buitenlandse Zaken alleen maar zeggen dat het proces van normalisering van de Amerikaanse betrekkingen met Peking voortschrijdt, maar dat men zich niet wil vastleggen op een tijdschema.

In kringen van de commissie van het Huis van Afgevaardigden voor externe betrekkingen is reeds liezorgdheid over het voornemen uitgesproken. Men wees er hier op dat oud-president Nixon en minister van Buitenlandse Zaken Kissinger, in 1974 ix)gingen van het State Department hcblien getoriwdeerd om het lidmaatschap van de VN te behouden voor Taiwan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Washington wil van Taiwan af

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken