Bekijk het origineel

Ton v.d. Hammen perschef Geref. Kerken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ton v.d. Hammen perschef Geref. Kerken

2 minuten leestijd

De voormalige kerknieuwsjoumalist van de zogenoemde Kwartetbladen. Ton van der Hammen uit Voorburg is door de Gereformeerde synode benoemd tot directeur van de informatiedienst der Geref. Kerken als opvolger van de heer Jac. B. Looijen uit Utrecht, die om gezondheidsredenen vervroegd zijn ontslag moest indienen,

Anthony van der Hammen werd op 27 december 1922 geboren. Na de Mulo en HBS-A volgde hij de journalistenopleiding van de toenmalige Kwartetbladen samen met het dagblad Trouw.

Hij was als journalist o.a. werkzaam als chef stadsredactie van de Nieuwe Apeldoornse Courant. In 1955 ging hij naar de Kwartetbladen, waar hij vooral Rotterdam voor zijn rekening nam, maar naderhand speciaal belast werd met de kerknieuwsredactie van de vier bladen

Na de fusie van Het Kwartet met Trouw werd Van der Hammen half-time uitgeleend aan het Ned. Bijbelgenootschap en sinds september vorig jaar nam hij de werkzaamheden van de heer Looijen waar hij de Geref. Kerken.

Van der Hammen maakte uitvoerige reizen naar o.a. Indonesië en Thailand, voor het zendings- en bijbelwerk en schreef o.a. — in samenwerking met Jan J. van Capelleyeen — „Tot uw dienst". Over de Bijzondere Vrijwillige Landstorm publiceerde hij het werk „Als 't moet".

Van der Hammen is o.a. evangelisatiemedewerker in Voorburg, medeorganisator van de Zaaiweek en bestuurslid van de auladiensten, terwijl hij ook in het bestuur zit van het „stiltecentrum" in het winkelcentrum Leidsenhage. In zijn nieuwe functie zal hij o.a. belast zijn met de redactie van het blad„Kerkinformatie" der Geref Kerken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Ton v.d. Hammen perschef Geref. Kerken

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken